Foto: Isaac Smith


20. April blir Kakaosimon sin første EP D'er Kakaosimon tilgjengelig på alle strømmetjenester. Vi har tatt en prat med han.


Navnet ditt er jo kjent for noen, men sikkert ikke for alle, jeg spør derfor, kort fortalt- hvem er du?:

- Jeg er Simon, eller Kakaosimon, kommer an på om du kjenner meg eller ikke. Neida. Er en 20 år gammel fyr som kommer fra Fyresdal i i Vest-Telemark. Der vokste jeg opp med familien, gikk på musikklinja i Skien, frem til vi flytta til Belgia og bodde der to år. Har nå bodd i Oslo en stund, studerer musikkvitenskap, lager musikk, rapper, produserer og diverse.

Belgia, såpass! Hva gjorde du der?

- Det var fett å bo i Belgia. Bodde der i 2 år, og jeg tror det har formet meg mye, ikke minst musikalsk. Jeg gikk på internasjonal skole, og fikk et helt nytt miljø, det var også mye mer som skjedde der enn det var i Skien. Det var alltid mye forskjellig musikk, blant annet dro jeg på en jazzcafe som hadde livemusikk hver søndag. Jeg jobbet også som kirkemusiker i sjømannskirken. Det var i Belgia jeg begynte å produsere også, og jeg brukte mye tid på det.

Hvilken musikk lager du?

- Det gikk mye i elektronika i begynnelsen, men ble mer og mer funky. Etterhvert fikk jeg øynene opp for oldschool hiphop og musikk fra Østkysten i USA på 90-tallet, som A Tribe Called Quest. Liker å blande litt gammelt med nytt, å sette gamle ting inn i nye kontekster. Noe jeg syntes produsenter som Madlib og J Dilla gjorde og gjør. Disse to er derfor store inspirasjoner for meg. Er også veldig begeistret for nyere Stones Throw artister som Kiefer og MNDSGN som jeg syntes er veldig flinke til å eksperimentere med lyd og lage beats som er preget av de digitale verktøyene vi har i dag, men samtidig har en lofi/old school vibe.Har du alltid vært Kakaosimon, eller er det et slags artistnavn?

- Hehe, vil ikke si at jeg liksom gjemmer meg bak en fiktiv figur, er mer et artistnavn. Vet ikke om det egentlig er en litt teit historie om hvordan Kakaosimon ble til, men var gira på å begynne å lage elektronisk musikk, og var veldig fan av Todd Terje. Jeg begynte å leke litt med navnet, og tenkte “Toddy Terje”. Siden jeg likte, og generelt drakk mye kakao før, så kalte jeg meg bare Kakaosimon. Enkelt og greit.

Så Kakaosimon var på en måte navnet du tok da du begynte å satse på å lage musikk?

- Trengte bare nytt instagramnavn haha

EPen din, D'er Kakaosimon kommer 20.april. Hvordan har du jobbet frem mot den?

- Jeg og 6 kompiser lagde i høst et studio i leiligheten til en av oss, som vi kaller for Kåttet. Der har jeg tatt de fleste vokal opptakene til EPen, det andre har jeg laget selv hjemme i Darres Hu$klubb. (Huset/klubben til meg og Tobias- manager/venn/musikalsk partner i det musikalske prosjektet “Darres Hu$klubb”). Jeg synes det er deilig å bytte litt på hvor jeg jobber, det gir mer inspirasjon. Det skal også sies at selv om musikken på EPen er laget av meg, så er vennene mine spesielt fra Kåttet Studio (shoutout), en viktig del av produksjonsprosessen. De er også som oftest med meg når jeg opptrer live, blant annet da jeg spilte på John Dee i vinter. Det var veldig gøy, og gav en spennende vri på musikken. Musikken blir kanskje mer “jazzete” når jeg får med gitar, saksofon, bass osv.

“Ung Appetittvekker”, “Boblevann og Chips”, “Kakaosimon”- hva er greia med mat-temaet?

- Jeg vet ikke helt. Er veldig glad i mat, og bruker egentlig ikke matreferanser bevisst i tekstene mine. Liker kanskje å legge bilder på ting med mat, og det gir smude fraser. Jobbet også i oppvasken på en restaurant i hele fjor, kanskje det har noe med saken å gjøre. Også liker jeg fortsatt å lage litt køddete tekster, uten å mene teite tekster. Selv om jeg har dyp respekt og digger at folk klarer å skrive seriøse tekster om viktige ting, har det aldri vært noe som appellerer til hvordan jeg selv vil skrive. Jeg vil bare at folk skal digge musikken.

Høres bra ut. Har du noe mer på hjertet før vi avslutter?

- Jeg kan jo si at jeg spiller på Novafest 14. April! Da stiller jeg med fullt band, og det blir fett. Der kan man forvente seg å høre mye av musikken som blir å høre på EPen min som slippes 20. April. Det blir forresten en releasefest på OsloVelo 26. April, og alle er velkommen. Det er gratis! Kan jo også nevne at jeg driver å planlegger sommerturné.

Ellers driver jeg alltid å lager musikk, så det er stor sjans for mer musikk senere, har allerede ideer og planer for høsten. Kanskje allerede til sommeren.Kakaosimon på Facebook
Spotify