Foto: Isak Andersen


Charlie Skien, eller Andreas Høvet som han egentlig heter, er tidligere kjent som halvparten av duoen Verdensrommet og en fjerdedel av Softcore untd. Vinteren 2017/2018 har Høvset tilbrakt mye tid i studio, og er i dag ute med sin solodebut, Gasslekkasje. Vi har i den anledning tatt en liten prat med han.


Hva kan du fortelle oss om den nye singelen?

- En låt med en mye mørkere tematikk, og et mørkere lydbilde enn jeg har gjort tidligere.
Teksten står på mange måter mer i fokus enn melodien, og det er en måte jeg ikke har jobbet på tidligere. Den handler om angst og å være langt nede, litt desperat. Ellers så er jeg veldig stolt av den, og det er én av få låter jeg har laget hvor jeg ikke klarer å tenke på noe jeg kunne gjort annerledes selv om det er seks måneder siden jeg laget den.Etter å ha jobbet med andre før, hvordan har det vært å gå solo?

- Det har vært befriende, men også litt skummelt. Jeg har jobbet tett med Mathias Humlen (FAKETHIAS) på denne singelen, så jeg har ikke vært helt alene. Njål Paulsberg har også gjort en veldig bra jobb på mix.


Hvem er den store drømmen å få samarbeide med?

- Riyuchi Sakamoto kunne lagt ned akkordene også kunne Aphex Twin prodded det. Så kunne lille meg lagt noe vokal på toppen.


Hva er din favorittlåt blant andres låter, og hvorfor?

- Jeg velger å snevre det inn til hvilken låt jeg har hørt mest på i år. Da går jeg for Emergency Blimp av King Krule. Tre minutter med det samme grunge-aktige lydbildet og så og si samme repetitive tekst hele veien. Akkurat sånn jeg liker det.


Fortell om din beste konsertopplevelse, som publikum.

- Mount Kimbie på Øya i 2013. Hadde så og si ingen forventninger til konserten, men oppsettet deres var så fett, og energien var massiv. De slapp en av mine favorittplater det året, og jeg ble først introdusert til de låtene via den konserten. Det var siste Øya i middelalderparken, tror jeg? Uten at det har ikke så mye å si.


Hvor er det ultimate stedet å få ha konsert?

- Tenkte først på ubåt, men jeg har litt klaustrofobi, så det hadde funket dårlig.
Anfield Road samme dag som Liverpool vinner CL i år.


Hva er det beste med å drive med musikk?

- Det er det jeg liker best å drive med. Når jeg hører på musikk og lager musikk så glemmer jeg alt av omstendigheter. Jeg glemmer for eksempel å spise.


Hvis du kunne hatt kun tre ting på raideren, hva ville det vært?

- Digg mat, digg vin, og nye sokker.


Hva er tidenes beste norske album, og hvorfor?

- Lars Vaular - 1001 Hjem. Orker ikke forklare, har glemt å spise.
Og Melody A.M., den hørte min far alltid på når jeg var liten. Jeg har ikke hørt så mye på norsk musikk, så jeg måtte google «norske album» for denne.


Hva er den beste musikkvideoen du har sett, og hva gjør den så bra?

- Aphex Twin – Windowlicker er det åpenbare svaret her. Jeg synes i utgangspunktet ofte at musikkvideoer er litt kjedelige, men denne er mer som en slags kortfilm i mine øyne, eller kanskje en liten musikalaktig ting. Starter med to fyrer som kjører rundt i cab og skal sjekke opp damer. Så dukker Aphex Twin opp i en limousine med 40 vinduer, også starter musikken. Den er ganske ubehagelig, men fengende og fet. Koreografien er også veldig bra.Hva var det første albumet du kjøpte selv?

- Oasis - (What’s the Story) Morning Glory?. CLASSIC.


Hva ville du blir når du ble stor, da du var liten?

- Vekslet tidvis mellom musikk og fotball, tror jeg.


Hva var den forrige låten du hadde på repeat?

- Cardi B - Bodak Yellow (dessverre).


Hva kan vi forvente av deg framover?

- Jeg jobber hele tiden med nytt materiale, og kommer til å slippe låter under dette navnet, Softcore untd. og Verdensrommet i løpet av året som kommer. Forvent en ny singel fra Charlie Skien snarlig. Bidrar også som feature på litt diverse.