Helgen 29-30. juni 2018 er det klart for den første utgaven av Stokkøya Festival. Festivalen skal bli en årlig begivenhet for festivalglade trøndere og tilreisende. Festivalen vil by på artister fra hele Norden og en helg hvor utendørs aktiviteter, matopplevelser, samhold og trivsel står sentralt i programmet.

Vi har har tatt en prat med festivalsjef Thomas Ryjord.

Snart klart for tidenes første utgave av Stokkøya, hva er det som gjenstår nå før portene åpner?

- Det er mange mennesker og maskiner i sving i oppriggsuka, og mye som skal ordnes med et helt nytt festivalområde som skal tas i bruk. Heldigvis gjenstår ikke så mye av billettsalget, over 90% av festivalpassene er solgt!


Hva er ideen bak festivalen, og hvorfor ble det festival akkurat her?

- Stokkøya er et veldig vakkert sted på Trøndelagskysten, hvor naturen og alt det spennende som allerede skjer her er grunn nok til å starte festival. Samtidig har vi savnet en ordentlig camp-festival i regionen og har lyst å lage en festival som tar hele festivalopplevelsen ett hakk lengre. Det betyr blant annet høyere komfort på campen hvor alle teltcampere får gratis morgenkaffe og bakverk, og et langt større utvalg av mat og drikke på festivalområdet enn hva som er standard i Norge.


Hvem er du mest fornøyd 
med å ha booka i år?

- Svenske Hurula og Islandske Sólstafir har aldri spilt i landsdelen før og bidrar også til litt kant i programmet. Ellers så er vi veldig fornøyd med at Motorpsycho var enige om at det var en god idé å spille på første Stokkøya Festival!


Hvis vi ser bort i fra headlinerne, hvilke andre band bør alle få med seg i år, synes du?

- Vi har en god dose up and coming og smalere musikk i programmet, personlig gleder jeg meg veldig til Haunted Mansions og Pom Poko som er på vei ut av verden i rakettfart etter at de debuterte på Trondheim Calling 2017, og Sunswitch med Kristoffer Lo, Tomas Järmyr og Trond Frønes som blir en motsatt føling i fjæra.


Var det noen band dere virkelig ønsket i år som ikke gikk?

- Det var noen, men vil ikke røpe navn, fordi de er kanskje interessert i å komme neste år, hehe.


Hvilke 3 låter gleder du deg mest til å høre i løpet av festivalen?

Haunted Mansions - Sunshine CrawlersFay Wildhagen - Into the woodsHurula - Ont som Jag
Om du fikk booke en artist der vi ser bort fra budsjett, størrelse, tid og andre kjedelige greier. Hvem?

- Kunne godt tenkt meg å fått reist tilbake i tid og arrangert dobbeltkonsert med Ebba Grön og Wannskrækk på Stokkøya Festival 1981. Men da ville jeg vært for ung til å dra på festival.


Skjer det noe annet gøy utenom konsertene på festivalområdet?

- En hel masse. Filmselskapet Spætt snurrer festivalkino med trøndersk kortfilm inni en skipscontainer, vi har et litterært program med blant annet Morten Strøksnes og Eskild Engdal, vi har aktiviteter som ost og ølsmaking, kajakkpadling og Zero Waste og Tang & Tare Workshops, lørdag formiddag blir det gåtur til Nesset hvor Erlend Ropstad spiller akustisk konsert på berget, og på festivalområdet så smeller vi opp både egen cocktailbar og vinbar i tillegg til vanlige festivalbarer.


Har du noen gode råd eller tips til festivalpublikummet?

- Stokkøya Festival ønsker å være en plastfri festival så legg igjen alt av engangs og annen forbruksplast hjemme. Ellers så er det lurt å ta høyde for all slags vær å pakke både badetøy og solkrem, og ullgenser, godt fottøy og regnjakke.Les mer på festivalens nettside