Foto: Henrik Kyte Assmann

Bendiksbukta har i sin tid huset noen av verdens største artister under Quartfestivalen, og selv om vi neppe kommer til å se artister av kaliberet til Tool og Foo Fighters her igjen, så finnes fortsatt de som holder bukta i live. En av dem er Cathrine Sørensen, og hennes Måkeskrik arrangeres i år for syvende gang. I den anledning har vi i Musikknyheter tatt en rask prat med henne i selveste Bendiksbukta for å lade opp til den lille, men fantastisk trivelige festivalen.

Syvende år på rad, og ingen tegn til å stoppe. Hva er det som skiller Måkeskrik fra andre festivaler her til lands?

Her i landet? Jeg syns vi har den fineste beliggenheten her i Bendiksbukta. Jeg har vokst opp med Quartfestivalen, og elsker Bendiksbukta. Det er en byfestival, men samtidig er du ute i naturen. Også er det musikken vår da. Vi har selvfølgelig band som er på andre festivaler og, men noen ganger har vi hatt band som ikke har spilt noen andre festivaler, eller i hvert fall ikke mange. Så vi prøver å finne band som gir en litt wow-opplevelse, hvor folk tenker at dette har de ikke hørt før. Det har sikkert mange andre og, men vi prøver å være gode på det. Og så fokuserer vi veldig på trivsel.

Foto: Henrik Kyte Assmann

Hvordan ser du for deg at Måkeskrik vil utvikle seg? Er dere helt ferdige med å se til utlandet for artister, eller er dette noe som er opp til vurdering hvert år?

Neida, vi har ikke unngått internasjonale artister med vilje, det er i grunn bare tilfeldig. Jeg har et band jeg vil booke til senere, jeg må bare vente til etter helga…

Fin segue til neste spørsmål der altså! Hvem er din drømmebooking? Sett bort ifra budsjett, men som passer inn i deres profil?

Sånn way over my head på en måte, så har jeg lyst på Fever Ray og PJ Harvey. Men det er jo mye en gjerne skulle ha booket som en ikke har råd til. Som festival så har jo hovedfokus på rock, men det er jo et bredt begrep. Vi skal ikke være en tung festival, vi skal være en kul festival!

Hvilken konsert er din personlige favoritt fra Måkeskriks historie?

Et av de bandene jeg tror folk fikk en ordentlig «herregud så fett det her var»-følelse av var Reptile Youth fra Danmark i 2014. Det var helt rått. Også syns jeg Baby in Vain samme år var konge. Det er danskene som briljerer.

Og hvilken ser du mest frem til i år?

Folk flest ser ut til å glede seg til Skambankt og The Dogs, samt Erlend Robstad og Daniel Kvammen. Jeg gleder meg til alle selvfølgelig, men kanskje spesielt til Sibiir som jeg bare har sett litt av på Trondheim Calling for et par år siden. De har vært mye på veien siden det, så de har nok bare blitt enda bedre og enda tightere. Samme med Korrupt og, som vi hadde her i 2014. Vi fikk mange henvendelser om at vi måtte booke de etter konserten deres på Sørveiv her i høst. Og Whales & This Lake selvfølgelig, de så jeg også på Trondheim Calling, og det syntes jeg var veldig kult.Dere har i år åpnet stranda for publikum! Hvorfor har ikke dette skjedd før?

Vi har tenkt på det før, men vi har jo dessverre ikke den største publikumsmassen, så vi har vært litt redde for at folk skal havne på stranda i stedet for foran scenen. I tillegg har det vært av sikkerhetsmessige årsaker, så vi har reservert stranda for artistene. Det vi gjør nå er å åpne stranda den første delen av dagen med badevakt og sånn, så tar vi heller og lukker den litt senere når det er på tide for de minste å dra hjem.

Har du tid til å nyte festivalen når den er i gang, eller går alt i ett gjennom de to dagene?

Jeg er litt dårlig til å nyte ting egentlig. På fredagen er det alltid mye som må fikses, men jeg har som mål om å nyte litt i år, men så får jeg alltid dårlig samvittighet når jeg sitter på gresset med vennene mine, for det er jo sikkert noe jeg må gjør. Det er mange band jeg ikke har fått sett før siden jeg har måttet fikse ting. Jeg håper å få se litt, men drikking av øl må bli seinere!


Måkeskrik gå av stabelen 13. og 14. juli, og om en befinner seg i Kristiansand er det bare å kjenne sin besøkelsestid. Vi vil stille med både bilder og anmeldelser.