Noen ganger hører man musikk som er så vakker at du bare blir berørt. Av en umiddelbar melodi, som bare setter seg i hodet. Av en tekst som er så konkret og enkel, men samtidig så universell at du kjenner deg igjen i den. Av en stemme, som formidler musikken på en måte så alt henger sammen i en vakker harmoni. Pauline Östgård skriver slik musikk, og hun slipper i dag den andre smakebiten fra sitt pågående musikalske prosjekt. Ole er den første delen i en fortelling som skal fullføres med to låter til i oktober. Pauline er en ung artist et dypt ønske om å berøre mennesker med musikken sin. Vi tok en prat med henne i forkant av slippet av den nye låta, for å bli litt bedre kjent, og høre litt om hvordan hun fant veien inn i musikken.Pauline kommer fra Lillehammer og forteller om en oppvekst der det var musikk på alle kanter. Det var folkemusikken som sto Pauline nærmest i barndommen, men : "jeg blei liksom aldri helt venn med fiolinen, men sangen har jeg alltid hatt med meg" sier Pauline. Hun forteller videre at hun tidlig begynte å skrive egne tekster, men tenkte liksom ikke helt at dette var noe å satse på. En samtale i slutten av 2017 skulle derimot endre ting for Pauline: "det var en emosjonell samtale, kanskje til og med eksistensiell, der pappa fortalte meg at han synes jeg skulle satse. Og når pappaen din sier at du burde satse på å bli musiker, da gjør man det".

Etter samtalen med far, kan Pauline fortelle at hun tok saken i egne hender og tok kontakt med plateselskaper. Det endte i et møte med High Ten der hun viste fram det hun hadde av materiale. Resultatet ble platekontrakt og låten Dur som ble sluppet i midten av mai. Låten som har fått en del rotasjon på NRK P1, viser en særegen artist, der en underfundig tekst om å finne veien til de lyse akordene, er omsvøpet i et stillferdig og vakkert arrangement. "I utgangspunktet hadde jeg andre låter klare i forkant av slippet av Dur, men da Dur falt ned i hodet var det ikke noen tvil om hva som skulle bli den første låten" forteller Pauline oss. Hun blir rimelig hemmelighetsfull når vi spør om betydningen bak tekstene, hun vil at lytterne skal få egne bilder i hodet og tolke tekstene i egne retninger uten at hun skal gi så mange føringer, men forteller: ”Dur handler om når ting faller på plass i livet”.

På den nye låta Ole, viser Pauline Östgård at hun er en historieforteller. Ole er en liten historie, som lytterne kan kjenne seg igjen i. Selv om melankolien ligger rett under overflaten, er det en lett og oppløftende pop-låt om å stå litt på utsiden og om å tro på at en kan fly. Pauline forteller om Ole: "dette er en låt jeg har hatt med meg lenge, men den har nå fått sin plass. Jeg forsøkte å lage en historie rundt noen følelser og situasjoner jeg har kjent på selv, men jeg også har sett andre oppleve. Ole blir en karakter gir uttrykk for de følelsene, og som kanskje flere kan kjenne seg igjen i”. Pauline forteller at hun skriver musikk for de som blir truffet av den, at ikke alle blir det er helt greit: "selv om jeg ikke skal binde meg til vise-sjangeren helt, så er det noe med at dette er en litt forsiktig sjanger der man må høre og lytte for å forstå musikken og budskapet i tekstene. Jeg lever lenge på når noen kommer til meg å sier at musikken min har truffet dem."

Dette er bare starten for Pauline. Med to låter til som skal fullføre historien som starter i Ole i løpet av oktober og en påfølgende turne, så legger Pauline Östgård grunnlaget for at hun kan berøre enda fler med musikken sin. Følg med på https://www.facebook.com/paulineostgardmusikk/ for mer musikk og hvor du kan oppleve den talentfulle låtskriveren live utover høsten.

Hør Ole i Spotify her: https://play.spotify.com/track/5i1v2Q8U59RfPfPCFlVKye

Hør Ole på Apple Music her: https://itunes.apple.com/no/album/ole/1413700495?i=1413700496&l=nb