Foto: Mads Suhr Pettersen


Mossingen Jim Bergsted, med artistnavnet JIM, gir i morgen ut en ny låt. Lonely er den tredje låta til JIM. Med seg i prosessen har han hatt Benjamin Giørtz (Kid Astray) og Hanne Mjøen, som har co-produsert og co-skrevet låten med Jim selv. I forbindelse med slippet har vi tatt en prat med JIM, blitt litt bedre kjent med han og fått vite mer om Lonely og framtidsplaner.


Hva kan du fortelle oss om Lonely?

- Lonely er en låt som handler om ensomhet og kjærlighet, på en slags tvetydig og diffus måte. Jeg har forsøkt å lage noe jeg selv kunne streamet eller kjøpt, og lyttet til på headset eller vinyl? melankolsk, alternativ tyggegummi-pop.


Hva er din favorittlåt blant andres låter, og hvorfor?

- At Your Funeral av Saves The Day. Den har en helt spesiell nerve og energi, og minner meg om tenårene, sommer og bandspilling. Blir aldri lei.


Hvilken musikk hører du helst på selv?

- Bleachers, artistprosjektet til Jack Antonoff, er uten tvil det som har gjort størst inntrykk på meg de siste årene. Jeg synes også Lorde sitt Melodrama-album er fantastisk, og for øyeblikket er jeg inne i en aldri så liten Death Cab For Cutie-periode.Fortell om din beste konsertopplevelse, som publikum?

- How To Dress Well på Village Underground i London er en av de mest stemningsfulle konsertopplevelsene jeg har hatt. Jeg kjente ikke så godt til artisten på forhånd, men var fullstendig overbevist etter å ha sett det live. Stuekonsert med det kanadiske punkebandet Chixdiggit på en god andreplass. To og en halv time med powerpop-bangers og svette.


Hva er det beste med å drive med musikk?

- For meg handler det om å møte og jobbe sammen med andre likesinnede. Man er jo på mange måter på sitt mest sårbare når man skriver en låt, og når man gjør det sammen med andre, og kjemien stemmer, er det en veldig fin opplevelse. Ingenting er mer befriende enn å dele en kreativ visjon, og se den komme til live, sammen.


Hvis du kunne hatt kun tre ting på raideren, hva ville det vært?

- Fortune cookies, American Pie 1 på VHS og svart filterkaffe.


Hva er tidenes beste norske album, og hvorfor?

- The Yum Yums - Sweet As Candy. Et powerpop-mesterverk fra 1998, som jeg først oppdaget ti år senere, da jeg begynte å dra på rockekonserter hjemme i Moss. Jeg har ikke hørt bedre refrenger hverken før eller siden.


Hva er den beste musikkvideoen du har sett, og hva gjør den så bra?

- Jeg har egentlig aldri skjønt greia med musikkvideoer. Er det ikke nok å høre på musikk, da? Jeg synes stort sett musikkvideoer er ganske kjedelige, med noen hederlige unntak. Francis and the Lights sin Friends er ganske kul, og så ble jeg jo ganske blown away av This Is America med Chilidish Gambino, så klart.Hva var det første albumet du kjøpte selv?

- Jeg har et vagt minne av at jeg kjøpte blink-182 sitt selvtitulerte album en gang i 2003, for oppsparte ukepenger. Skiva holder seg like godt i dag.


Hva ville du blir når du ble stor, da du var liten?

- Trollmann.


Hvor er det ultimate drømmestedet å ha spillejobb, og hvorfor?

- Tamara på Grünerløkka. Rett og slett fordi det er Oslos hyggeligste utested. Dessuten bor jeg nærmest vegg-i-vegg, så det vil jo også holde reisekostnadene på et minimum.


Hvem ville du sunget duett med, hvis du kunne valgt fritt, og hvorfor akkurat den personen?

- Sophie Elise... Jeg synes hun er undervurdert som sanger og artist. Jeg liker låtene hennes veldig godt.


Hva kan vi forvente av deg framover?

- Flere sanger om hjerte-smerte, nostalgi og sene sommernetter. Store refrenger, drømmende synther og personlige tekster. Med Lonely har jeg forsøkt å senke skuldrene, og gi slipp på alle hemninger. Jeg synes at popmusikk i 2018 er mer interessant og inspirerende enn noen gang før, det er ikke lenger noen regler for hva man kan, og ikke kan gjøre. Ingen bryr seg om sjangere overhodet, det handler utelukkende om kvalitet og personlighet.Facebook
Instagram
Soundcloud
Twitter