Foto: Gustav Brandbyge


Det er bare litt over en uke til Harpefoss Hardcorefestival arrangeres for andre gang. Festivalen som ble gjennomført for første gang i fjor med band som Sibiir og The Good The Bad and The Zugly på plakaten arrangeres nok en gang. Denne gangen er satsningen enda større.

Med en solid line-up og hva som sies å være idylliske omgivelser i bakhodet fikk vi oss en kjapp prat med arrangørene Jompi Myren og Johnny Vaet Nordskog.

Dere skal arrangere festival for andre år på rad, men for de som eventuelt ikke har fått det med seg. Hva er Harpefoss Hardcorefestival og hva er bakgrunnen for å starte en hardcorefestival i Gudbrandsdalen?
- Vi er begge oppvokst på Harpefoss så vi ville rett og slett bare «gi noe tilbake» om man kan si det, prøve å sette lille Harpefoss på det musikalske Norgeskartet. Det er et rikt kulturliv i Gudbrandsdalen og vi fikk da ideen om å bidra med en litt mer alternativ scene. Vi ville vise at man trenger ikke være i være i de store byene for å få til noe sånt. Det bor mye engasjement og stå på vilje hos dølene, så det å sette sammen en slik festival akkurat her er et skole-eksempel DIY og herlig dugnadsånd fra lokalsamfunnet.

Hva kan de som tar turen forvente fra fra årets festival?
- De kan forvente seg en helt vanvittig fin konsert venue, rå lineup og en stemning som er noe for seg selv, det må bare oppleves. Og jo megagod mat fra Annis Pølsemakeri Ringebu (som forresten også har egen avdeling på Mathallen Vulkan i Oslo).

Ettersom dere nå er klare for en ny utgave av festivalen antar jeg at fjoråret kan betegnes som en suksess? Hva har dere gjort for å gjøre årets festival enda bedre enn fjorårets?
- Fjoråret gikk over all forventning og ble en kjempebra minifestival. Vi har i år flyttet scenen ut fra låven og oppgradert den betraktelig fra i fjor. Vi utvider til to dager, flere band 10 stk totalt, All Ages konsert for kidsa, større område, (hemmelig)underground premiere på en snowboardfilm og kunstutstilling med Morten Fredriksen aka Brennviddefoto og Kenneth Apeland aka Loco Mosquito.

Utover musikken, hva har Gudbrandsdalen og Harpefoss å by på under festivalhelgen?
- Her kommer vi ikke unna naturen, trivelige folk og ei artig dialekt.

Hva er det dere selv gleder dere mest til med årets festival?
- Se at alt ruller og går som det skal og å se alle gjestene kose seg glugg med dødsbra band på scenen med god mat og drikke i hånda.
Helt til slutt, hvorfor burde man kaste seg rundt å dra på Harpefoss Hardcorefestival 14-15 september?
- Fordi dette er den eneste sjansen du får til å se akkurat disse bandene i Gudbrandsdalen i år, kanskje ever.
Vi er jo fortsatt i startgropa som festival, men om du tar turen nå i år kan du med hånden på hjertet skryte av at du var med fra starten, så at festivalen ble formet og fant seg selv. Blir kanskje litt som, uten sammenligning, de som 20.juli 1977 kastet seg rundt og dro for å se Sex Pistols på Pingvin Klubb i Oslo. De angrer ikke i dag for si det sånn?


Det er med andre ord nok av grunner til å ta turen, men hvis du fortsatt er i tvil eller trenger mer info om festivalen eller bandene som skal spille så er det bare å svippe innom festivalens hjemmesider..