17 år gamle HALIE alias Hannah Emilie Grung har lagt et eventyrlig år bak seg. Etter slippet av debutsingelen Echo i september i fjor og sin kritikerroste opptreden på Vill Vill Vest, ble hun stemt frem som en av debutantene norske bransjefolk hadde mest tro på i 2018. Hun opptrådte hos Skavlan - som en av få på et så tidlig stadium i karrieren - og i sommer har hun spilt på rundt 20 norske festivaler. I tillegg har hun gitt ut hele tre singler etter debuten.

- Hvordan vil du selv beskrive det året som har gått?
- Det har vært helt sjukt gøy. Det er dette jeg elsker å gjøre, så det kan godt bare fortsette og fortsette, sier HALIE til Musikknyheter.no.
- Året har vært hektisk, men jeg kunne lett ha gjort mer. Jeg elsker alt jeg har fått oppleve, både det positive og det negative, legger hun til.

Tidligere i høst tok karrieren seg ytterligere opp da hun fulgte med Sigrid på Strangers Tour 2018 og fikk oppvarmingsjobben på to av konsertene hennes i Köln og Berlin.
- Det var helt utrolig. Jeg tenkte jeg kanskje skulle være dritnervøs på scenen, men publikum var skikkelig gøye, så det var kun amazing! De hadde også de beste tilbakemeldingene, og så var det kjempegøy å se Sigrid live. Jeg savner Tyskland allerede.Nå er 17-åringen aktuell med sin fjerde singel Not Yours - en låt som er inspirert av metoo-problematikken.
- Denne sangen handler om en veldig irriterende fyr på en fest, som virkelig ikke visste hva nei betydde. Det var under hele metoo-stormen, og jeg hadde lyst til å få sagt noe om dette. Jeg skrev den med en som heter Michelle (Leonard) og vi satt i en evighet og snakket. Det var veldig gøy og litt trist, men mest empowering. Det er jo et litt viktig tema, så jeg ville gjøre det riktig. Håper jeg klarte det litt, smiler hun.

Før jul venter nå tre solokonserter her hjemme. 11. oktober skal hun til Rockefeller, deretter går turen til Studentersamfundet i Trondheim og videre til USF Verftet på hjemmebane i Bergen.

- Og så har jeg noen konserter i Danmark i slutten av januar, og det gleder jeg meg veldig til.

- Nye låtslipp snart?
- Nye låter kommer selvfølgelig. Jeg har så mye jeg har lyst til å dele med alle sammen, avslutter stjerneskuddet fra Bergen.