Foto: Isak Jenssen

De omtales som en slags heltedådig duo; brenn. skal redde rocken fra å falle utenfor popkulturens søkelys. Hvorvidt de klarer å redde rocken vil tiden vise, men det går allerede gjetord om de uredde og uhøytidelige tekstene, og fargesprakende låtene, hvor usannsynlige referanser fra andre musikalske leire står helt sentralt. 8. februar slapp de “Du og Jeg”, en låt som ikke overraskende har elementer fra helt andre sjangre enn rocken.

Gratulerer med ny singel, det låter fett! Fortell litt om låta.

- Takk skal du ha! Låta handler vel mer eller mindre om et forhold som aldri ble til noe, og at jeg følte meg litt dum etter det hele var over. Går bra med meg nå da :-) Vi hadde det jævlig gøy da vi lagde låta, som ble til i en sen og brutalt varm session i stua vår med trap- og russeprodusenten Juurg (Jørgen Engen) - masse kødding med altfor harde synth-presets og samples. Det var generelt sett mye fuck it-mentalitet som var greia i den session, haha. Vi hadde det bare gøy, forteller Edvard til Musikknyheter.no

Dere var første norske artist som ble booket til årets Roskilde, hvordan var det?

- Sykt fett! Det er i det hele tatt en stor ære å få lov til å spille på Roskilde, så det å være første annonserte norske artist er helt rart for oss! Vi har egentlig bare sett på det som en uoppnåelig greie siden første gang vi var der i 2015. Vi knakk faktisk sammen da vi fikk høre at vi var booka - det er jo den største drømmen vår som faktisk går i oppfyllelse, så det hører kanskje med.

Har dere vært på Roskilde tidligere?

- Første gang vi var på Roskilde var i 2015 da vi akkurat hadde fylt 18. Det var litt som å oppleve julaften som 4-åring, bare at det varte i 8 dager og at man ble ødelagt i kropp og sinn av det. Verdens beste og verste følelse samtidig!

- Min første dag på Roskilde fikk jeg overtenning og endte opp med å spille ølbowling for første gang med noen dansker som åpenbart hadde spilt det før. Slukna kl 16 og våkna opp 11 dagen etter, så fikk omtrent 18 timer søvn. Jeg ble bært inn i teltet av de andre i campen, sier Edvard.

- En av de konsertene jeg husker best fra det første året vårt på Roskilde var bandet Yung som spilte på Rising-scenen. Sykt bra moshpit og masse energi. I denne videoen kan man faktisk se oss i publikum om man ser godt etter, forteller Rémy- (9:09 i høyre hjørne)Hva skjer videre fremover? Når kommer albumet?

- Albumet?!? Neida, det kommer det. Vi skal tilbake i studio til påsken for å spille inn mer, så da får vi bare se hva vi ender opp med å gjøre etter det. Kanskje de låtene vi spiller inn blir til album? Ting skjer uansett, og musikken kommer!

- Ellers spiller vi på BLÅ og Jakob Kirke under by:Larm om noen uker. Det blir klikkers klikkerino og flammeemoji.

Vi digger lister og i vår nye spalte «Topp 5» ber vi artister sette opp lister over hva de digger. Her er brenn. sine utvalgte topp 5-lister:

Topp 5 album:

1. Snail Mail - Lush
- Syntes den var lame første gang jeg hørte den, men nå er jeg bitt av basillen. (Edvard)

2. The Smashing Pumpkins - Siamese Dream
— Den er så bra, herregud så bra den er. (Edvard)

3. Julie Byrne - Not even happiness
— Har hatt dilla på dette albumet det siste året. Veldig fin blanding av folk, electronica og ambient produksjon. (Rémy)

4. Okay Kaya - Both
— Rolig og rart album. Hver låt er gøy og spennende, love it. (Rémy)

5. Unknown Mortal Orchestra - Sex & Food
- Denne er så bra og produksjonen.. I mean, herregud x2. Veldig mangfoldig, og har inspirert på alle mulige måter det siste året. (Denne digger de begge to)

Topp 5 om tv og film og sånt:

1. Can’t pay we’ll take it away.
- Handler om engelske inkassofolk som møter opp på døra til folk og krever inn penger. Det er trist, men helt sjukt å se på. Man får se så mange syke folk som trøkker på og gjør fucked up shit in the face of high court reincforcement agents. (Edvard)

2. Hereditary.
- Denne filmen er skumlere enn jenter!! Megabra tho. (Edvard)

3. Oslo 31. August.
- Dyster, men vakker film om sex drugs and rock n roll. Egentlig bare om drugs n problemer relatert til drugs. (Rémy)

4. Call Me By Your Name.
- Alle har sett den, utenom Edvard, men alle liker den. Meg inkludert. (Rémy)

5. Pinnenes Hevn III: Stolthetens Dag.
- Dette er vår egen film, produsert av selskapet vårt Bra Filmer. Sjekk oss ut på instagram på @brenn_productions.


Topp 5 om bøker og sånt:

1. Max, Mischa og Tetoffensiven av Johan Harstad.
- En av koseligste bøkene jeg har lest. Den handler om en gutt som blir voksen, og om kunst, kultur og krig og sånne ting som er viktige. Sykt murstein og svær, men lettlest og deilig. (Rémy)

2. World War Z.
- Innrømmer at jeg ikke er så glad i å lese bøker, men denne på lydbok var jævlig bra. Lå i senga og var redd da jeg hørte den. (Edvard)

3. Kafka på Stranden av Haruki Murakami.
- Skal man lese noe av Murakami bør man lese Kafka på Stranden først. (Rémy)

4. Å sovne når man skal lese bok. Det er så sykt digg å ha friheten til å bare duppe av litt når man leser. Åhh så deilig. (Rémy)

5. Deichmanske hovedbibliotek! Verdens deiligste plass. (Rémy)