Pelicat er en Oslo-basert kvartett som spiller klassisk tidløs gitarbasert popmusikk. Etter noen år med et par glimrende singler og en EP som har gitt godt med radiospilling pakket bandet instrumentene sine og tok turen til Skjeløy i Østfold for å spille inn sitt debutalbum. Et strålende album frontet av popperlene «Down At the Arcade», «I Love the Idea of You» og P13-listede «Sorry, no». Sjokkerende bra!

Bandet har i løpet av de siste året vist en større forkjærlighet og forståelse for den klassiske låtskriverkunsten, slik den ofte kom til uttrykk på 70-tallet med låtskrivere som John Lennon, Elton John, Harry Nilson, David Bowie og George Harrison.

Det er snakk om elegante og store melodier og et ønske om uttrykke disse så kompromissløst som mulig, innen Pelicats rammeverk.

Selv om inspirasjonen fra 70-tallets helter fremmes skamløst fremstår ikke bandet som en retrofetisjistisk act. Årsaken til det ligger muligens i den tidløse kvaliteten ilåtskrivinga, eller kanskje rett og slett i det tidløse aspektet ved en tversigjennom god poplåt. Blant samtidige band og artister kan Pelicat trygt plasseres inneklemt i ei platehylle (eller i en spilleliste) med artister som Unknown Mortal Orchestra, Mac DeMarco, Tobias Jesso Jr. og Father John Misty.Pelicat er neste band ut i vår topp5-spalte.

Gratulerer med et strålende nytt album! Det har vært ute en stund nå, hvordan er følelsen etter utgivelsen?

- Tusen takk! Det er digg at det er ute og at folk ser ut til å like det. Og ikke minst digg å så smått kunne fokusere på ny musikk og live-spilling igjen etter å ha ruget på den skiva såpass lenge, sier bassist Jonas Rohde Moe til Musikknyheter.

Dere har en forkjærlighet for låtskrivere fra 70-tallet. Hva er den ultimate inspirasjons-låten til Pelicat fra denne tiden?

- Det stemmer på en prikk! Jeg tror akkurat i denne runden var det nok George Harrison som var den store fellesnevneren, men det er vanskelig å bare velge en. Vi hører jo på masse ny musikk og, og soundmessig så er nok inspirasjonen like mye fra idag som fra 70-tallet. Men når det kommer til låtskriving så er nok George nr 1.

Ryktene sier at det kommer mer ny musikk fra dere allerede i år, stemmer det?

- Åjada! Vi har spilt inn EP, og den har blitt riktig så fin. Akkurat når den kommer er litt vanskelig å si, men det blir i år. Den er faktisk spilt inn i et ordentlig studio og er fri for rolige låter, noe som ikke ligner oss i det hele tatt.

Hva med konserter? Hvor kan vi se dere live fremover?

- Første mulighet blir på Rockefeller som support for Hajk 20. mars. Og så skal vi ha litt forsinket releasefest for albumet i mai, samtidig som vi drar på en liten runde, avslutter Moe.


Andreas Heinesen Kase, vokal/gitar i Pelicat gir oss topp 5 beste låter akkurat nå:

Aldous Harding - The Barrel
Tim Presley's White Fence - Phone
Johnny Lloyd - Next Episode Starts In 15 Seconds
King Gizzard And The Lizard Wizard - Fishing For Fishies
Wand - Thin Air