Foto: Jonas LedangMed «That Morning» vil Ida Jenshus vise en ny side av seg selv. Dette er den tredje låta hun slipper fra det kommende albumet From This Day On, som er ute 23. august på Drabant Music.

«How could I give my heart away. Why am I longing for the words you’ll never say?»

Slik åpner Ida Jenshus sin nye singel «That Morning», som følger «Love You A Little Less» og «Heartland» - to låter som har fått sterke spilleliste-plasseringer på NRK P13. Denne singelen ble skrevet sammen med den svenske trommeslageren og produsenten Per Eklund under et opphold i Stockholm, med formålet om å teste en annerledes retning.

– Det er en bittersøt låt, selv om melodien er positiv. Det handler om det øyeblikket der man treffer noen og alt stemmer, samtidig som man vet at det ikke kommer til å bli noe av, men at det også er det som gjør det spennende, sier Jenshus.

LES OGSÅ: Ida Jenshus intervjuer Torgeir Waldemar samtidig som Torgeir Waldemar intervjuer Ida Jenshus

Resultatet er en låt som skiller seg ut fra hennes to forrige singler. Det poppete preget er definitivt der, blant annet med ABBA-inspirasjon som grunnelement, samtidig som konnotasjonene trekker mot tidlige post-punk gitarer og kanskje til og med et snev av The War On Drugs. Med dette blander Ida mye av det som er henne sammen med noe nytt.Alt Ida skriver er veldig personlig og ofte selvbiografisk, noe hennes tidligere utgivelser er et bevis på. «That Morning» er således intet unntak, men for Jenshus er det viktig dette ikke bare er en sang for henne selv.

– Jeg vil at lytterne også skal føle at det låt for dem, til tross for at det er jeg som skriver den, sier hun.

Ida Jenshus har satt opp en Topp 5 med låtene hun hører mest på akkurat nå:

1. Tina Turner - "What's love got to do with it»

2. Maren Morris - "Hell and back»

3. Joni Mitchell - "Hejira" .

- Jonis musikk har fulgt meg siden tenårene, og jeg føler at jeg modner sammen med henne og albumene hennes. Som at det er en slags tidslinje som følger min og at hun skriver det jeg går gjennom. Og det er som å ha en venn som forstår, og trøster og som allerede har skrevet det jævlig mye bedre. Haha. I det siste har jeg kicka maks på denne plata som jeg egentlig ikke hørte så mye på tidligere. " So now I'm returning to myself, these things that you and I suppressed" - Thats me, forteller hun til Musikknyheter.no

4. Bruce Springsteen - "Human touch".

- Digger denne låta og produksjonen, skyter hun inn.

5. Rasmus Rohde - "Koste itj skjorta"

- Hørt mye på nye skiva te Rasmus i det siste. Jeg var så heldig å bli spurt om å synge på to låter på den fordi vi spilte inn plater samtidig i samme studio og vi har gjort noen konserter sammen nå. Låta og teksten her synes jeg er helt fantastisk med varm, fin produksjon. Sjekk ut plata hans!Se Ida Jenshus på Lindmo