Foto av Silje Storm


Golden core, bestående av Simen Jakobsen Harstad (15) på gitar og Johannes Thor Sandal (17) på vokal og trommer har bare de siste månedene opptrådt på Øya, Bylarm, VillVillVest, Bloodstock (UK), Høstsabbath og Midgardsblot. Sommeren ble avsluttet forran bandets største publikum til nå under markeringen av klimabrølet forran stortinget.

Hør andre singel fra Norrøna-doom-duoen fra Ammerud i Oslo sitt kommende album, "Fimbultýr" mikset av Kurt Ballou (Kvelertak, Converge) og produsert av Yngve Andersen fra Blood Command.

"Hrafnaspa" (Ravnens spådom)
Gratulerer med ny singel. Den låter som en kule! Hva handler den om?

- Godt spørsmål. Dette er heftige saker om menneskets uungåelige skjebne. Hrafnaspá betyr «ravne-spådommen», og handler om Odins hellige fugl ravnen. I den norrøne skaldediktningen har ravnen mange navn, og kalles blant annet for blodfugl, kjøttbor, årteller og krigsbor. Huginn og Muninn er Odins to ravner. Hver morgen ved daggry flyger de over verden. På slutten av dagen sitter de på skuldrene til Odin og hvisker han i øret hva de har sett og hørt, om krig og død og slikt. Vi hører om ravnene som spiser av krigerens kjøtt og blod og skriker av glede når mennene dør på slagmarken.

1. november kommer konseptalbumet "Fimbultýr", fortell litt om konseptet og hva det handler om.

- Fimbultýr kretser rundt Odin, runenes magi, søken etter kunnskap, forbannelser og krig. Mørke saker. Tekstene er for det meste bearbeidet fra norrøne eddakvad og skaldekvad.

Fortell litt om hvordan dere skriver låtene, og ikke minst tekstene.

- Det starter som regel med et riff. Starter ikke alle ting med et riff? Vi tar det derfra, jammer, diskuterer ideer, strukturerer og tilføyer nye elementer. Til det begynner å ligne på en låt. Det er en prosess som kan ta tid før vi er fornøyd. Når låten har fått en struktur, føler vi på stemningen og diskuterer vokalpartier og tekst. Teksten kommer alltid til slutt. Vi henter ofte inspirasjon og tekster fra norrøn diktning og får litt hjelp til dette fra vår egen norrønt-nerd. Johannes Thor er halvt islandsk, så det kommer vi godt med når teksten skal synges. I studio ble det hele foredlet med Yngve Andersen som produsent.

Hva er planene frem mot albumslipp, og på nyåret?

- Vi skal ha to konserter nå i oktober før albumslipp. Høstsabbat nå på fredag 4. oktober og Lobbyen i Trondheim lørdag 19. oktober. Etter det planlegger vi flere konserter på begge sider av nyåret for å følge opp albumet. Datoene er ikke sluppet ennå, men vi kan avsløre at første konsert etter albumslipp blir på Hulen i Bergen 23. november.


Årets topp 5 norske utgivelser (Simen):

1. SÂVER - They Came With Sunlight
2. Devil And The Almighty Blues - Tre
3. Die A Legend - Winning
4. Motorpsycho - The Crucible
5. Årabrot - Die NibelungenÅrets topp 5 konsertopplevelser (Simen):

1. Rammstein
2. Heilung
3. What the fingers said to the face
4. Kvelertak
5. SÂVER

Årets topp 5 konsertopplevelser (Johannes Thor):

1. Rammstein
2. Gaahls WYRD
3. Mastodon
4. Heilung
5. Kvelertak

Årets topp 5 festivalopplevelser (Johannes Thor):

1. Midgardsblot
2. Bloodstock Open Air
3. by:Larm
4. Øyafestivalen
5. Eistnaflug