Foto: Ole Ekker

Bokassa fusjonerer riffene og grooven fra stonerrocken med energien og aggressiviteten til punk og hardcore, til sin egen unike “stonerpunk”. Debutplaten «Divide & Conquer» ble belønnet med strålende anmeldelser over hele verden og kom med på britiske Metal Hammer sin liste over 2017s beste debutplater. Noe som igjen fanget oppmerksomheten til Metallica-trommeslager Lars Ulrich som kalte bandet «My favourite new band» og «Insanely fucking cool». Dette proklamerte i at Bokassa ble supportband for Metallica på deres «Worldwired»-turné i 2019.

Den 21. juni kom oppfølgeren «Crimson Riders» som ble belønnet med terningkast 5 i både Aftenposten og Dagsavisen, samt 8/10 i Metal Hammer UK og 8/10 her på Musikknyheter.no. Vi skrev bl.a. "Bokassa fremstår med Crimson Riders som både selvsikre og lekne, og viser potensiale til å havne rett i toppsjiktet av norsk, om ikke internasjonal rock."I november og desember legger de ut på sin første headlinerturné i Europa for å vinne over en stading økende fanskare. Bandet har tidligere spilt på bla. Øyafestivalen, Pstereo-festivalen og Stavern til strålende kritikker fra anmelderne. Du kan vinne billetter til deg selv og en venn til konserten på Byscenen i Trondheim 19. oktober eller Vulkan Arena i Oslo 31. oktober. Se konkurranse nederst i artikkelen.

Bokassa er også ukas gjest i vår topp 5 spalte, og her byr alle bandmedlemmene på hver sin topp-liste.

Bård:

Topp 5 ting å gjøre i Sogn

5. Kjøre over sognefjellet - Dødsangst over vegen kombinert med eventyrlig utsikt gjer det til ein opplevelse av dei skjeldne
4. Kjøpe potet i store kvanta i Lærdal - for å støtte lokalt næringsliv
3. Reise innom instrumentbutikken Loftet i Sogndal - kanskje Norges mest tettpakka instrumentbutikk
2. Ha sommarjobb på aluminiumsverket - den ultimate sogningopplevelsen
1. Kaffi og svele med brunost på ferja Mannheller-Fodnes - Trenger ingen utdjuping

Olav:

Topp 5 tinge å høre på podcast

1 - Bill Burr Monday Morning Podcast
- solo podcast med en av tidenes morsomste folk.

2 - Last Pocast on the Left
- artig og interessant podcast om kriminelle, seriemordere og andre spesielle temaer.

3 - The Trap Set with Joe Wong
- Trommis-podcast med gjester som Danny Carey, Steven Adler, Phil Collins og mange andre

4 - The 500 with Josh Adam Meyers
- Stand-up komiker som går igjennom Rolling Stone's liste over de 500 beste albumene gjennom tidene. Ny gjest for hvert av albumene som diskuteres.

5 - How to Fuck Up an Airport
- Handler om Berlin Brandenburg Airport, en flyplass som egentlig skulle ha åpnet i 2012, men som fortsatt er uåpnet og som fortsetter å koste penger. Spennende podcast serie om hvordan byråkrati, korrupsjon og dårlig dømmekraft kan føre med seg katastrofale følger.Jørn:

Topp 5 grunner til at halvt horn med ost og skinke piffi varmt (hhmospv) er den beste lunsjen

1. Halvt horn
2. Ost
3. Skinke
4. Piffi
5. Varmt

Bokassa spiller altså på Byscenen i Trondheim 19. oktober og Vulkan Arena i Oslo 31. oktober. Du kan vinne billetter til deg og venn til en av disse om du vet svaret på følgende spørsmål:

Hvilken rockestjerne hadde på seg «Who the F*ck is Bokassa?»- t-skjorte på scenen under en konsert i Tel Aviv tidligere i år?