Foto: Oda Berby

Hanne Kolstø slapp nettopp platene Jue og Jue: Remix. Med den albumavsluttende låta «Heime» har hun for første gang laget en låt som sprer julestemning – hun synger om å lengte hjem, noe som mange i adventstiden kan kjenne seg igjen i.

Om låta sier Kolstø:

Kva som kjennast heime kan jo vere mange stader, for meg er det av og til i byen og av og til på bygda. Men den staden ein veks opp vil jo for alltid ha ein spesiell plass i hjartet. Det blir sagt at ein låtskrivar garantert kjem til å skrive minst 1 låt om å lengte heim i løpet av ei karriere, og no har eg endeleg skrevet min (hehe). Og den heilt spesielle staden i mitt hjarte er SYKKYLVEN.Musikkvideoen er laget av StorakerSchwartz.

Vi ba Hanne Kolstø sette opp sine topp 5 julelåter:

Stevie Wonder - Silver Bells - Fekk den anbefalt av ein fyr eg chatta med på Tinder medan eg laga lista. Dødsfin. Sangen altså.

Weezer - We Wish You a Merry Christmas - Ingen jul utan Weezer.

Have Yourself a Merry Little Christmas- Juleskiva til Ella har vore med meg sidan starten av tjueåra, julestemning i kvar tone.

Skruk - Deilig er jorden - Ingen over ingen under. Men den må syngast med andakt og verdigheit slik som SKRUK gjer i denne versjonen.

The Beach Boys - White Christmas - Disney-magi over strykearret. Som smør mmmmmm.