Foto: Christian Frostmann


Joaquin er ute med EP’en «Alternative Perfume» som består av låter hentet fra «Perfume» albumet innspillingen. Tre låter serveres i alternative versjoner/mikser samt en uutgitt låt.

«EP prosjektet startet med at jeg gikk gjennom en bunke med gamle cd’er som var gjemt bort i diverse esker. Her fant jeg versjoner som jeg hadde helt glemt. Det var utrolig gøy å høre låter som ble spilt inn for 15 år siden. Låtene hørtes overraskende tidløse ut og følte med en gang at dette var noe jeg ville gi ut. EP’en ble mastret av George Tanderø som var tekniker/produsent på albumet «Perfume»».I forbindelse med lanseringen av EP’en «Alternative Perfume», holder Joaquin sin første konsert på åtte år. Dette blir den første siden han spilte support for Katie Melua på Akershus Festning. Konserten finner sted på Dattera Til Hagen på Grønland, torsdag 6. februar. Martin Ballesteros er med på gitar og vokal. Dørene åpner kl. 19.00 og Al Oktobahn spiller support.

Joaquin har tidligere spilt konserter i Berlin, London, Oslo, Trondheim, Bergen, Stavanger mfl. Han har varmet opp for bla. Katie Melua, Jethro Tull, Minor Majority, Savoy og Magne Furuholmen.

Joaquin er en norsk artist, låtskriver og produsent. Debut singelen "Something About Her" ble utgitt i 2003 og debuterte på en 18. plass på VG-lista Topp 20. Albumet "Perfume" ble lansert i 2007 som inkluderte de radio vennlige singlene "Plastic", "Cheap Perfume", "Pink Champagne" (A-listet på Danmarks Radio Silkeborg Guld) og "Something About Her".

Etter ti års dvale var det tid for singelen "All I Want". Produksjonen tok en elektronisk vending med referanser til 80-tallet’s popmusikk.
"All I Want" utgjør sammen med fire låter fra "Perfume" soundtracket til filmen Prestegårdsskogen. Release TBA.

Vi ba også Joaquin om å sette opp noen topp 5-lister til oss. Her er hans favorittalbum + de beste låtene fra 2020:

Topp 5 album:


Sting – Ten Summoner’s Tales
12 fantastiske pop perler som virkelig definerer Sting’s evne til å skrive låter med komplekse takter og fengende melodier. Innspilt i løpet av 8 uker på hans herregård «Lake House» med Dominic Miller på gitar, David Sancious på keyboard og tidenes trommeslager Vinnie Colaiuta. Albumet har gått på repeat siden 1993 og vært soundtracket til mitt liv.

a-ha – Scoundrel Days
Kjøpte albumet først på kassett og har siden gått sin seiersgang på walkman, discman, vinyl, iPod og på fest. Morten Harket er i toppform, Pål Waaktaar og Magne Furuholmen leverer til de grader på låtskriver siden. En ting som slår meg er hvor «fresh» denne plata høres ut i dag.

Ulrich Schnauss – A Strangely Isolated Place
Hørte dette mesterverket for første gang da jeg jobbet i Platekompaniet.
Ble en umiddelbar favoritt og var en døråpner for ambient og elektronika i mitt lytteunivers.
Helstøpt album med ingen dødpunkter og stemningen setter seg allerede fra første tone. Balsam for sjelen.

Peter Gabriel – Secret World Live
Peter Gabriel har vært til stor inspirasjon for meg. Med sine sterke tekster, melodier og spennende arrangementer, har han alltid klart å være aktuell uansett tiår. Denne live skiva ble spilt inn etter albumet «Us» og var en påkostet turné som varte i to år. Har til gode å høre et så velprodusert live album som dette.

U2 – Achtung Baby
Var ikke helt begeistret for albumet da det ble sluppet i 1991. Det tok noen år før jeg gjenoppdaget albumet og har vært til stor glede siden. Innspilt i Hansa Studios i Berlin med Brian Eno som produsent fikk denne skiva et mer elektronisk preg enn tidligere utgivelser. Uten tvil U2’s beste.


Topp 5 låter fra 2020


Gregory Porter – Revival
Frisk start på året med denne soul/gospel perlen. Fantastisk å se at Mr. Porter tar steget fra jazz/crooner verdenen til den mer kommersielle siden. Spent på hva den kommende plata bringer.The Slow Readers Club – All I Hear
Hørte for første gang Manchester bandet i fjor og ble hekta fra første låt. De holdt en knall konsert på John Dee og returnerer nå i april med nytt album i bagasjen.
Cinnamon Chasers – Drench (Melodic Version)
Herlig electro instrumental låt med en drivende bass synth. Får Giorgio Moroder vibber når jeg hører denne.

Tycho – Outer Sunset
Endelig kommer fjorårets «Weather» album ut med instrumental versjoner.
Foretrekker Tycho uten vokal og singlene lover meget godt for albumet. Gleder meg til konsert på Rockefeller nå til søndagen.

Wild Nothing – Sleight Of Hand
Glimrende konsert på Parkteatret i fjor vinter. Skal godt gjøres å følge opp albumet «Indigo» men singelen er i velkjent «Wild Nothing» stil. Flere elementer i låta med klare referanser til 80-tallet.