EHI begynner for mange å bli et velkjent navn, med opptredener og collabs på TV, radio og online. Artisten bak artistnavnet EHI, Stian, har jobbet med musikk lenge, og to år etter å ha sluppet sin første singel Tanker er debutalbumet Toni Braxton endelig ute.

De siste par årene har vært litt av en opptur for EHI, med mange opplevelser og drømmer som har gått i oppfyllelse. Ingen av dem større enn den som nå ligger foran ham, med sitt helt egne album, og alt ansvaret han føler at det medfølger.

- Det er som å ha gått og båret på et prosjekt. Det er som å få et barn etter en veldig lang graviditet, ler han.

- Da jeg skulle dele coveret skrev jeg at skal gi fødsel til et imaginært kjærlighetsbarn fra en imaginær vagina. Nå får jeg sikkert hele kvinnefronten etter meg, sånn “det er ikke det samme som å føde”, men det føles så stort liksom! Det er så long time coming.

EHI forteller videre at selv om de er nye låter så består de av de tanker som han har gått med siden han var barn på 90-tallet. Noen av tekstene er også flere år gamle, og har ligget og ventet på å få se dagens lys.

- De er et slags et tidsbilde av hva jeg følte da jeg skrev dem, forteller han.
- Jeg er ikke så veldig god til å snakke om følelsene mine, så jeg skriver om dem isteden.Han forteller at gjennom arbeidet med låtene gjennom flere år han utviklet og endret seg som låtskriver, mest fordi han skriver mye mer enn han gjorde da han ble signet for tre år siden.

- Jeg føler meg mye mer som en profesjonell låtskriver, veldig mye tryggere. Før pleide jeg å gå inn i studio og håpe at jeg fikk til noe bra den dagen, jeg var litt underlegen. Men nå går jeg inn i studio og vet at det blir bra. Det er jo ikke hver dag man lager en "banger", men nå er jeg trygg på at det jeg skriver er bra.

Et skikkelig déjà vu
Det også gir en ekstra sikkerhet når man skal skrive personlige og intime tekster, noe han har gjort på dette albumet. De fleste låtene handler ikke nødvendigvis om spesifikke personer, men om mennesker, opplevelser, minner, situasjoner i virkeligheten eller filmer som har inspirert ham og fått ham til å tenke. Noen av låtene ble til midt i kjærlighetssorg, og sender ham rett tilbake til situasjonen han var i da de ble til. Spesielt tittellåta Toni Braxton og Tusen millioner dråper treffer ham midt i hjertet. Sistnevnte skrev han et år før det ble slutt med ex-en:

- Dette høres skikkelig Lilli Bendriss ut, men det var akkurat som at jeg fikk et flash inn til min egen hjertesorg og å bare skrev jeg det ut i den låta der. Det var helt merkelig, jeg har aldri opplevd noen lignende. Jeg tror egentlig ikke på spøkelser, men jeg elsker Lilli Bendriss, og det var akkurat sånn jeg følte det. Så når jeg da var midt i den sorgen så satt jeg og hørte på den låta og bare… jeg fikk déjà vu liksom. Jeg skrev faktisk flere låter til break-up'et mitt før break-up’et, hehe! Det var vel kanskje long time coming det også.Tittelen til albumet forklarer han med en enorm kjærlighet til både artisten Toni Braxton og 90-tallsmusikk. Den formet ham som menneske, og Toni Braxton holder en helt spesiell plass i hjertet hans. Hun var en av yndlingsartistene til moren hans, og Secrets-albumet, med storhiten Unbreak My Heart, spilte stadig vekk på stereoen i leiligheten deres.

- Jeg husker at jeg og mamma sang med av full hals til Unbreak My Heart, flirer han.
- Jeg tror jeg har vært forelsket i Toni Braxton siden jeg var en kid! Den stemmen er så… hun kan få knekkebrød til å være sexy! Hun har helt sjuk stemme. Det er mange av låtene som er inspirert av henne.

Han forteller humrende at tittellåta, Toni Braxton, var hans første forsøk på å skrive en slags sex-låt. For hvordan skriver man noe slikt på norsk uten at det blir kleint? Uten å gå i klisjé-feller og at låta ender opp som en låt-kalkun?

- Det ble mange re-writes, forteller han.
- Jeg satt i studio med masse venner og gutta-stemning i starten og de bare “hva om du sier at du bare tæpper henne?” men neeei, det var ikke helt den følelsen jeg var ute etter, haha. Ikke russelåt!

Drømmen er at han noen år frem i tid får tilsendt et bilde av et barn og meldingen “hei dette er Bernhard, han ble unnfanget til den låta”. Da har EHI oppnådd det han vil.Albumslipp i Koronaens dager
Men akkurat nå, midt oppe i en situasjon helt ulik noe annet vi har opplevd i vår levetid, er det en spent EHI som gjør seg klar til albumslipp. Der mange band og artister har valgt å utsette sine neste utgivelser, har han valgt å beholde opprinnelig slippdato. Men at det var et tema som har vært diskutert også der, legger han ikke skjul på.

- Det er meningen at den skulle komme nå, forteller han.
- Det bare føles så rett. Det var ikke noe alternativ å vente. Også har man snakket om det teknologiske skiftet i så mange år, uten å ha pushet det helt over. Men nå, i "Corona times", ser man at noe skjer. Folk streamer livekonserter og fortsetter som før, og det kommer til å kunne fortsette når man kan gå på konsert som normalt igjen. Det kan åpne helt nye markeder innen live-konserter, man kan for eksempel selge et antall live-billetter til folk som ikke kommer seg på fysiske konserter av forskjellige årsaker.

EHI selv kjører mini slippkonsert på instagram og Facebook klokken 18 i kveld, i påvente av at verden skal åpne igjen.

Og med mye innetid og en helt annen vår enn det man vanligvis ville forventet, hvordan får man tiden til å gå?

- Jeg har begynt å se Hotell Cæsar fra starten igjen, ler EHI.
- Det er jo også en måte å overleve på!EHI på Instagram
EHI på Facebook