Foto: Robin Helgesen


CCA Jonas er i dag ute med den nye låten Committed, som er første singel på en kommende mixtape fra 16-åringen. Låta er produsert av BBMario og slippes gjennom Universal Music sitt plateselskap, Get FAT. Vi har tatt en prat med han om blant annet Committed.


Hva kan du fortelle om den nye låta di, Committed?

- Committed er en gøy og bouncy låt jeg skrev med inspirasjon av min bestevenn Nino (9). Han pleier alltid være med i studio når jeg ikke jobber på noe spesielt, men denne gangen var han med under prosessen til Committed. Låten handler om forpliktelse når det kommer til venner, familie osv. Mange ganger så binder du deg fast til noen uten at de binder seg fast tilbake til deg. Det misliker jeg. Det kan enten være at de er der av feilaktige grunner, eller at de bare ikke gir det samme tilbake som du gir til dem. For å være nær venn med meg så krever jeg at du gir tilbake det du får. That’s it.


Hva inspirerer deg når du lager musikk?
- I motsetning til Committed hvor Nino inspirerte meg med en blanding av tidligere erfaringer jeg har hatt i fortiden, så har jeg ikke noe fast sted jeg henter inspirasjon fra utenom mitt eget liv. Jeg kan hente inspirasjon fra hva som helst og gjøre noe ut av det, men for det meste er det ting jeg
har vært igjennom som lager grunnlaget for låtene mine.


Kan du fortelle oss om din beste konsertopplevelse?

- Min aller beste konsertopplevelse var da jeg varmet opp for kamelen i desember 2019. Det var noe helt nytt for meg. Så mange mennesker og så mye kjærlighet. Konserter er mye lettere jo flere folk som ser på i publikum, synes jeg i hvert fall. Stor takk til Kamelen, Adrian og Leo for at de lot meg varme opp.


Hvilken musikkvideo er den beste du vet om, og hvorfor?

- Jeg er en stor Lil Yachty-fan og kommer alltid til å være det. Min favorittlåt er Bring it back og musikkvideoen er også min favoritt musikkvideo. Elsker måten den er laget på. Låten er så unik og musikkvideoen passer den 110 prosent.Hva er det du selv hører mest på for tida?

- Jeg hører masse på forskjellige sjangre for å utvide mine musikalske egenskaper, men det jeg sitter og koser meg med på slutten av dagen er enten Nonchalantly av TJ Danson eller Shameless av Salti.


Hvis du kunne hatt tre ting på raideren, hvilke ting ville det vært?

- Hmm, hva som helst? Hvis jeg kunne fått hvilke som helst tre ting på min backstage-rider så hadde jeg tatt fem 10-pakninger med Capri-Sun (to pakker med banansmak og tre pakker med safari-fruits; må ha oransje sugerør), én Astrid S-plakat (bildet av hun på scenen med en mikrofon i hånden og lilla outfit på) og - sist, men ikke minst - trenger jeg en dobbeltseng 2 x 2,5 meter med én pute og stor dyne laget av dun. Jeg har migrene og trenger tilgang til komfortabel søvn at all times! Det er mine
tre viktigste ting jeg ønsker på min raider :).Hva savner du mest nå som koronaviruset setter sine begrensninger for oss?

- Jeg savner mest å kunne gå ut med venner for eksempel og chille i studio, spise eller generelt bare være med folk. Jeg var kjempeklar til konserten jeg skulle ha på USF Verftet 18. april, og gledet meg til å turn up med alle, men dessverre har alt har blitt utsatt. Vi får ta det igjen med en gang det begynner å bli trygt å samle seg. Jeg skulle også se Astrid S på Bergenfest i sommer, som jeg ikke får
oppleve heller. Heldigvis har jeg ikke kjøpt billett enda, men så veldig fram til det.


Hva kan vi forvente av deg framover?

- Forvent masse musikk, gode vibber, collabs, musikkvideoer, prosjekter og konserter når den tid kommer. Jeg har også en mixtape som kommer ut til høsten, og et prosjekt med venner i Get FAT. som kommer før det igjen. Men hvem vet hva som skjer, jeg finner alltid på noe tull.