I 2018 slapp Kristian Grostad debut-EP'en On the Run, produsert av Even Ormestad fra Jaga Jazzist. Singlene Slowly Drowning og tittelsporet On the Run ble raskt plukket opp av Spotify og inkludert på spillelister i både Norge, Sverige, Danmark og Island. EP'en fikk også positiv oppmerksomhet og mye spilletid på norsk radio. Nå, etter en lengre slippturné på klubbscener og festivaler i Norge, inkludert to konserter på Trondheim Calling, har Kristian tilbrakt det siste halvannet året i studio for å spille inn debutalbumet. Første singel fra albumet heter Feels Lighter, og er ute i dag. Låten er produsert av Tobias Flottorp Heltzer (Over the trees, KitFai, Bae Louie), mikset av Bjarne Stensli, og mastret av George Tanderø.

- Jeg husker at jeg skrev låta like før jeg gikk i studio for å spille inn albumet. Utgangspunktet var veldig enkelt, litt Ryan Adams-aktig, med enkel kassegitar og vokal. Så hadde jeg en tanke om at jeg ville ha litt «indierockdriv» i trommer og bass. Etter litt eksperimentering fram og tilbake landet vi på noe som jeg syns ble veldig fint, forteller Kristian Grostad til Musikknyheter. 

Feels Lighter er en indiepop-låt om det å tørre å konfrontere seg selv og sine innerste tanker. 
- Å tømme seg for vanskelige følelser er ofte en lettelse, men det gjør ikke nødvendigvis ting enklere. Men forhåpentligvis bedre.

Kristian Grostad vokste opp i en veldig musikalsk familie, så musikkeventyret startet ifølge ham selv da han ble født. 
- Jeg begynte riktignok ikke å skrive egen musikk før mot slutten av tenårene, og det var først da jeg flyttet til Oslo for å studere musikk at jeg virkelig fikk øynene opp for å uttrykke meg gjennom å skrive låter. 
- Når jeg lager musikk kommer det ofte, om ikke alltid, noe fra en følelse eller tanke jeg går rundt og kverner på. Jeg tenker mye, og finner stor inspirasjon i det å utforske nye omgivelser og impulser. Jeg blir inspirert av kjærlighet mellom mennesker i alle ulike former, og av mennesker som brenner for noe og kjemper for det de tror på. Ellers har jeg blitt frelst av den uendelige og fine Oslo-marka den siste tiden.

Kristian forteller at han har brukt mye tid med familie de siste månedene, og utforsket naturen. 
- Det har vært mye tid til refleksjon, og jeg har lært å sette pris på de tingene jeg ofte tar for gitt i en normal hverdag. 

Han hadde ikke så mange planlagte konserter denne våren og sommeren, så pandemien har ikke påvirket ham selv i stor grad. 
- Men det har naturligvis påvirket meg mye å høre om alle som blant annet har mistet levebrødet sitt i denne perioden. Det er også selvfølgelig utrolig trist at så mange har mistet livet på grunn av viruset. Likevel er det kult å se at vi klarer å mobilisere såpass bra sammen som vi har gjort. Forhåpentligvis er vi på vei mot normalen igjen snart. 

- Hva kan vi vente oss på debutalbumet ditt?

- Ærlig popmusikk! Det blir en veldig variert plate, forhåpentligvis med noe for enhver smak. Det er et prosjekt jeg har lagt veldig mye av meg selv i, og jeg håper det skinner gjennom. 

2-3 låter til skal slippes før albumet kommer.
- Og forhåpentligvis kan det åpne seg litt mer opp utover høsten, slik at vi kan spille live for et «ekte» publikum. Onlinekonserter har vært et spennende nytt bekjentskap, men jeg gleder meg fryktelig mye til å spille ordentlig konsert igjen.