Foto: Astrid Waller

Cocktail Slippers er ute med den nye singelen «Like A Song Stuck In My Head» i dag. Singelen er co-produsert av legendariske «Little Steven» Van Zandt og er ute på hans label Wicked Cool Records.

Cocktail Slippers har bestandig vært et fantastisk bra liveband med sing-a-long stadionlåter og ville, visuelle sceneantrekk. Og etter de siste måneders unntakstilstander kan man med hånda på hjertet si at dette egner seg helt perfekt rett ut av høyttalerne også. Det vi alle trenger nå er litt glarock.

– Vi prøver alltid å formidle en eller annen form for følelse med musikken vår, og av og til henter vi fram det nostalgiske, som den rene og skjære gleden man føler når man er forelska, eller når man ser det første vårtegnet etter en lang vinter. Denne låta hører helt klart hjemme i forelskelses-kategorien. Dette er en låt man blir glad av å høre, forteller vokalist Silje Hope.

«Like A Song Stuck In My Head» handler om å bli sjarmert i senk og få helt oppheng på noen. Er det kjærlighet, eller noe annet? Uansett hva det er, så er det litt som når du ved et uhell hører på en låt med Modern Talking: for da er det umulig å få den ut av hodet igjen.– Du møter noen og blir betatt, men hva er det egentlig som skjer? For det er ikke alltid like klart. Magefølelsen gjør deg usikker på om dette er noe å sette penger på, men du klarer ikke å tenke på noe annet. Det er til å bli gæren av, det er som å ha en låt på hjernen som spiller igjen og igjen. Men du må jo velge. Skal man gå videre og ikke se seg tilbake – eller gå «all in»? undrer gitarist Stine Bendiksen.

Cocktail Slippers’ nye låt er deilig som sommerregn, og refrenget setter seg dønn fast. På den gode måten. Når vi spør rockebandet om hvorfor de denne gangen slipper en mer poppa låt, svarer bassist Astrid Waller:

– Noen begynte å spille et riff på gitaren mellom to låter, trommisen slang seg på og plutselig sto hele bandet og spilte på en sang, som rett og slett ble til der og da. Selv om denne singelen skiller seg ut fra andre ting vi har gjort, så er det nettopp sånne øyeblikk som gjør det ekstra gøy å spille i band.

- Og låta får en ekstra dimensjon av noe genuint når den oppstår så momentant, legger trommis Ann Kristin Gåsbak til.

Cocktail Slippers er ukas topp 5-gjest.Fem tøffeste kvinnelige forbilder:
Janis Joplin
PJ Harvey
Patti Smith
Gwen Stefani
Joan Jett

- Her var det vanskelig å velge! Det er så mange sterke, kraftfulle, dyktige kvinnelige musikere som har satt sitt preg på musikkhistorien.Tv-serier:

Succession
Game of Thrones
Glow
Twin Peaks
Killing Eve

- Her er spennet i sjanger deilig bredt, litt sånn som oss i bandet i grunn.Beste Album:
- Nick Cave & The Bad Seed - Let Love In
- INXS - Kick
- Fleetwood mac - Rumours
- Foo Fighters - The Colour and the Shape
- Alanis Morissette - Jagged Little Pill

- Her spenner vi også ganske godt, og dette er album som utvilsomt har vært med å utvikle og ikke minst inspirere hver enkelt av oss så vel som i bandet.