Singelen Your Girl, som svenske Violet Days slapp i 2016, har over 14 millioner streams på Spotify. EP’en Made In My Head som bandet ga ut i 2018 fikk også mye lovord av flere internasjonale blogger og magasiner som Billboard, Ones To Watch og C-heads.I fjor fulgte de opp med EP’en Lovers and Losers, og nå slipper Violet Days låten This Year’s Summer. Dette er den første låten ut i rekken av flere utgivelser i 2020. Vi fikk en prat med vokalist Lina Hansson i forbindelse med singelslippet. 

- Gratulerer med fint låtslipp! Kan du fortelle litt om This Year’s Summer og prosessen med å lage den?

- Takk!! This Year’s Summer ble skrevet i Los Angeles, akkurat da nedstengningen startet. Det var jeg, Kris Eriksson og Cassandra Ströberg som møttes på Zoom den dagen. Vi snakket om hele verdenssituasjonen og hvor vanskelig det var å vite hvordan fremtiden ville se ut, og hvor vanskelig det var å bli inspirert i denne tiden. Men også hvor viktig det er å muntre hverandre opp nå og støtte alle som trenger det. Vi snakket om at det likevel var herlig at sommeren kommer snart og at det kanskje kunne bli begynnelsen på en bedre tid, iallefall for sinnet og humøret, at man endelig kunne nyte å være ute og føle gleden med det. 

- Hvem eller hva inspirerer deg/dere mest når dere lager musikk?

- Det kan virkelig være hva som helst. Jeg finner ofte inspirasjon i filmer og visuelle ting, samtaler med venner og reiser. Artister som inspirerer meg mye akkurat nå er Tame Impala, Beach boys og Benee. - Nå er jo det meste blitt snudd på hodet den siste tiden. Hvordan har krisen påvirket deg/dere og hvordan har du brukt de siste månedene?

- Som låtskriver og artist er man jo veldig påvirket av at live-bransjen ligger nede for tiden, noe som er veldig kjedelig. Samtidig kan vi fortsette å jobbe i studio, og det er jeg takknemlig for. Men det er vanskelig å finne inspirasjon akkurat nå som alt er veldig uklart. Jeg tror også det er viktig å bruke denne tiden til å reflektere, å finne en ro, lære seg hva som skjer rundt i verden og tenke etter hvor man er på vei, sette seg nye mål osv.. Det er det jeg har syslet med ihvertfall. 

- Hva kan vi vente oss av Violet Days fremover? Blir det f.eks noen konserter eller flere låtslipp vi kan glede oss til?

- Det vil absolutt komme flere låtslipp fremover. Det vil være en litt ny følelse i musikken og det er spennende å dele det. Jeg kommer til å flytte inn i bilen vår i sommer så man kan følge meg der på Instagram. Kommer til å dele fra markjordbær-steder og gjøre noen videoer derfra, så neste konsert blir på en koselig plass et eller annet sted i Sverige. 

Lytt til This Year's Summer her: