I sommer har Oskar Nordbø gitt oss låtene Norwegian Summer og Amigo - begge forsmaker på debutalbumet The Flood som er ventet senere i høst. Med sin miks av folk, indiepop og country, har Stavanger-artisten blitt lagt merke til av tastemakers som Bands of Tomorrow og Nordik Simit.
I dag slipper han nok en låt fra albumet, nemlig First Snow Falling.

Vi fikk en prat med Oskar i forbindelse med låtslipp og snarlig albumdebut!

Gratulerer med nok et flott låtslipp! Kan du fortelle litt om «First Snow Falling» og prosessen med å lage den?

- Takk! På en måte er låten en slags rulletekst-sang for selve albumet. Så jeg kan jo fortelle litt om albumet først. Det heter «The Flood», er en forholdsvis lineær fortelling, hvor hver låt skyver historien fremover. Tematisk kretser det rundt et kjærlighetsbrudd, og en eksistensiell forvirring i kjølvannet av det, hvor en febrilsk søken etter mening, Gud og identitet fortelles. Jeg har tenkt filmatisk og narrativt om strukturen på albumet, og ønsker å gjøre terskelen for å lytte til albumet i sin helhet lavere. Uten å røpe for mye, så er First Snow Falling en symbolsk oppsummering av denne reisen, og gir i tillegg, som andre «rulletekstlåter» gjør for meg, en mulighet til å fordøye det man har sett og hørt.Debutalbumet ditt er også ventet i høst. Hva kan du fortelle oss om det?

- Nå har jeg sagt en del allerede, men jeg kan legge til at hver låt på «The Flood» også er dramatisert gjennom små videosnutter, som til sammen danner en slags musikkvideo for hele albumet.

Hvem eller hva inspirerer deg mest når du lager musikk?

- Det er mye forskjellig, men i det siste har det vært de øyeblikkene i livet som føles som hendelser i en film, og de sangene som bidrar til at man oppdager dette. For eksempel har Deep in Love av Bonny Light Horseman vært en sånn låt, den anbefales på det varmeste!Nå er jo det meste blitt snudd på hodet. Hvordan har krisen påvirket deg og hvordan har du brukt de siste månedene?

- Det har egentlig ikke påvirket meg så mye utover at det går litt ekstra tid med til vasking av apparater på treningssenteret. Forskjellen er nok større for mer etablerte musikere vil jeg tro.

Hva kan vi vente oss av deg fremover? Blir det konserter/andre ting vi kan glede oss til?

- Releasekonsert i forbindelse med plateslippet en gang i slutten av oktober/begynnelsen av november, og en musikkvideo er det som står på tappetet!