Foto: Lars Petter Pettersen

Det er ikke lenge siden Darling West slapp sitt kritikerroste fjerdealbum, «We’ll Never Know Unless We Try», men grunnet pandemi og avlyst turné, hadde Mari og Tor Egil Kreken plutselig en god del tid til overs. Noe av denne ekstra tiden har blitt brukt på å oppholde seg i studio, og ut av det har det kommet et knippe tolkninger av noen utvalgte låter som de er glad i, men som i orginaltapning befinner seg langt fra deres eget musikalske landskap.

- Vanligvis har vi ikke så mye tid til rådighet for å bare kose oss i studio, men da pandemien slo inn for fullt så vi vårt snitt til å tilbringe noen dager i et litt nytt territorium sammen med våre gode venner og faste musikere Christer Slaaen og Thomas Gallatin, der førstnevnte også har sittet i førersetet med tanke på produksjon. Låtene er mikset etter alle kunstens regler av Kai Worley, forteller de.

- Vi valgte tre gode låter fra tre forskjellige tiår vi har dratt inn i Darling West-universet, nå også ispedd tydeligere inspirasjon fra nåværende favoritter som Ethan Gruska og Khruangbin. Det har vært en morsom, og ikke minst lærerik, liten reise vi gleder oss til å vise resultatet av.Første singel var «Pamela», en tolkning av det amerikanske popbandet Toto, et band og en låt spesielt Mari har en noe søt historie til.

- Da jeg var 14 år var det en fyr som var forelska i meg, og som var også var veldig stor fan av Toto. Han skrev ofte kjærlighetsbrev, og tegnet alltid et hjerte under signaturen. Inne i hjertet stod det, uten unntak, "In loving memory of Jeff Porcaro". Altså den avdøde trommisen i Toto. Jeg visste ikke hvem det var før jeg fikk det forklart, og det var på en måte mitt første møte med en skikkelig musikknerd. Det har blitt mange av dem siden den gangen, si.

- Til denne lille cover-epen har vi jo valgt ut tre låter som i utgangspunktet er langt fra vårt eget musikalske uttrykk, og Bulletproof er vel den som viste seg å være den hardeste nøtta å knekke. Vi ga oss i kast med å prøve å finne frem til sårheten og ærligheten i denne teksten blant orginalens harde synth-produksjon, og det viste seg å være plenty å ta av. Med Tor Egil og Christers gitar-komposisjon som underlag lekte vi oss videre med vokalharmonier og effekter, og fant frem til denne myke versjonen av La Roux´s superhit, sier Darling West til Musikknyheter.no

Den tredje låten på EPen er «Don’t Start Now», som er deres tolkning av monsterhiten til Dua Lipa , og som kjent er skrevet av norske Caroline Ailin.

Vi ba Darling West om dele sine cover-favoritter med oss:

Topp 5 covers:

1. Heart of Mine (Bob Dylan) – Blake Mills/Danielle Haim
2. Crying in the Rain (Everly Brothers) – A-ha
3. Break My Body (Pixies) – Hanne Hukkelberg
4. Vår Beste Dag (Erik Bye) – Marit Larsen
5. Baby Now That I`ve Found You (The Foundations) – Alison Krauss & The Union Station