«Bristol» følger opp radio-hitten «Want You Gone» og viser at JOYLESS ikke har noen planer om å hvile på sine laurbær. «Bristol» er en catchy punklåt som krever at alle synger med og oppfyller ønskene til alle som krever en liten dytt i ryggen for kickstarte dagen.

JOYLESS er på listen vår over årets mest spennende debutanter

JOYLESS sier selv: «Bristol» er en rask la?t med et refreng som ikke bare fenger, men som drar deg inn i en følelse av anger, skam, og savn. La?ta handler om en tur vi hadde til Bristol i England hvor ting rett og slett gikk litt over stokk og stein. I teksten fremhever vi noen hendelser fra denne turen og belyser sidene av en fyllekule vi aldri kommer til a? glemme. Vi har vel egentlig prøvd å fange følelsen av a? savne noe som aldri burde ha skjedd.
Hvordan startet JOYLESS?

- Vi startet for rundt 1 1/2 år siden da vi begynte å lage musikk inspirert av west-coast surf/punken og garage musikken som kom ut fra California og statene. Band som PUP, Jeff Rosenstock, og FIDLAR var ting vi digga og vi ville lage noe i den samme gata som det. Det var egentlig tenkt på som et sideprosjekt til det vi drev og spilte den gangen, men da den nye musikken vi lagde satt som et skudd, skjønte vi selv at JOYLESS var greia.

Dere nevner blant annet Fidlar, Pup og surf rock fra California som inspirasjon; hva er det som er så kult med den type musikk?

- Det er vel energien, og at det bare er sykt fengende. Er noe med sounden også, får liksom en følelse av nostalgi samtidig som det er veldig aktuell musikk.

Dere har to låter ute, begge har blitt listet på radio. Hadde dere forventet dette? Og hva gjør det med et band å få den type anerkjennelse helt i starten av karrieren?

- Det er bare helt vilt! Vi skjønner det vel egentlig ikke. 2 av 2 låter?! Det er fett! Vi syntes der er sykt kult at folk liker det vi lager, for det er jo strengt tatt barndomsdrømmen vår det. Akkurat nå så kjenner vi bare på en stolthet for det vi har gjort, og samtidig en ydmykhet. Men vi er også veldig klare til å komme oss ut å levere dette live så fort det åpner igjen.

Hvordan er det å starte et nytt band i en tid hvor dere ikke kan spille konserter, og eller fungere som et normalt band?

Det er ganske spesielt. Vi sitter og følger med på at streaming-tallene går opp og at låtene blir spilt på radio, men samtidig får vi ikke spilt for folk. Vi får liksom ikke vært like mye med på moroa som vi ønsker. Vi hadde i utgangspunktet planer om å spille vår første gig som Joyless i fjor, men det ble dessverre avlyst på grunn av pandemien. Samtidig så er det jo sinnsykt kult å se at såpass mange hører på, så vi kan ikke gjøre noe annet enn å glede oss til vi endelig får spille!

- Lager dere musikkvideoene deres selv?

Ja. Sist vi skulle få en sak her hos Musikknyheter syntes vi det var dumt å ikke ha en video til låta. Så da gikk vi til verks og filma og klippet hele greia på bare 2 dager. Etter det fikk vi mersmak på å lage videoer, så vi lagde en video til «Bristol»også.

- Kan vi forvente et album i løpet av 2021?

Ja, vi jobber med masse låter om dagen, så det er absolutt planen.