Foto: Pressebilde


Bare to år er gått siden Misty Coast slapp sitt andrealbum "Melodaze" i 2019, men siden den gang har bandet forandret seg på flere fronter. Produsent Matias Telez, som også produserte deres selvtitulerte debutalbum fra 2017, er for eksempel ikke lenger en del av bildet på bandets nye album "When I Fall From The Sky." I stedet har de benyttet Emil Nikolaisen, som tidligere blant annet har produsert plater for Årabrot, Carmen Villain, og sin søster Elvira.

– Vi er dødsfornøyde med de to foregående albumene, men vi hadde lyst til å gjøre noe nytt på tredjeplaten, så da gikk vi til Emil, sier Linn Frøkedal til Musikknyheter onsdag. Dette er noe både Frøkedal og hennes band-kamerat og samboer, Richard Myklebust, føler de har lyktes i.

– Det Emil har gjort er en mindre klanga og nærmere produksjon. Jeg synes det kler låtene godt, samtykker Myklebust. Han peker også på Nikolaisens trang til å eksperimentere i studio som en viktig grunn til at det var nettopp han som fikk jobben.

– Det er veldig gøy å jobbe med Emil, for han har helt egne måter å gjøre ting på. Han miker opp gangen utenfor studioet sitt for å ta opp klangen til ampen som står tredve meter fra. Jeg synes det er veldig kult å jobbe med slike eksperimenter, særlig med en som har forsket på det så lenge som Emil, forklarer han.

Singler med bredde


At bandet går i en mer eksperimentell retning, speiles gjennom singlene de har sluppet i forkant av albumet.

– På den første singelen er det mye sprengte gitarer og sånt, sier Myklebust.

Det har ledet Kristian Kallevik i bandets plateselskap Fysisk format til å si at den viser en forakt for vestlig rock. Bandet presiserer derimot at dette ikke kan sies om musikken deres generelt.

– Vi spiller jo en slags vestlig rock, så jeg vet ikke om, begynner Frøkedal, før hun avbrytes av Myklebust, som spøkefullt hevder at de ikke spiller vestlig rock, men Vestlands-rock.Debatten har vært vel så heftig hva gjelder de neste singlene.

– Dette er et album der alle låtene er blitt nevnt som potensielle singler av folk vi stoler på. Jeg synes det er veldig kult at folk er uenige, forklarer Myklebust. For bandets egen del er der imidlertid ett aspekt som har vært avgjørende for hvilke singler de ønsket.

– Vi ville tenke bredde, og vise at vi gjør mange forskjellige ting, konkluderer Frøkedal.

Slutt for digitalkonsert


Konsertsesongen 2021 er uforutsigbar for alle musikere, men Misty Coast har planlagt flere konserter, blant annet i Bergen og på Voss. Dersom smittesituasjonen gjør at de ikke får spille sine planlagte konserter i april og mai, vil de utsettes til et seinere tidspunkt. Tidligere har bandet spilt noen akustiske digitalkonserter som en duo, men nå vil de stille med fullt band, og de ser det som lite sannsynlig at man kan vente seg flere digitalkonserter i fremtiden.

– Folk er kanskje blitt litt mettet på digitale konserter. Jeg føler den tiden er litt forbi, sier Myklebust.
Inntrykket ble neppe gjort mer positivt av de tekniske problemene som medførte at publikum lå over et minutt bak bandet.

– Kommunikasjonen med publikum blir mildt sagt medium, og når man er ferdig, så står man bare der og det er ingen som klapper, sukker Myklebust. Frøkedal er for det meste enig.

– Det var gøy, men det er noe med å ha publikum i salen. Å se digitale konserter er heller ikke det samme i det hele tatt, mener hun.