Foto: Elaine Constantine

- Det kjennes godt å endelig få slippe Watch over me (earlier works 2002-2009), forteller Lissie over telefonen fra Iowa. Allerede neste år kommer det enda ett nytt album.

11 år har gått siden debutalbumet hennes Catching a Tiger ble sluppet. Albumet inneholdt megahiten “When I’m alone” som var en braksuksess og fanget oppmerksomheten til mange.
Imens hun jobbet med jubileumsutgaven av debutalbumet sitt, fant hun igjen mange sanger hun hadde skrevet, men ikke gitt ut.

- Det å finne igjen mine gamle sanger var en tilfeldighet, og jeg tror det ville vært trist hvis ingen fikk muligheten til å høre de, sier hun.


Watch over me (earlier works 2002-2009) ble utgitt 10. september og sangene ble skrevet I starten av tyveårene hennes. Lissie så på dette som et naturlig steg i både karriere og livsløp før hun hun starter på nye prosjekter.

- Det er ni sanger på albumet, men det kunne sikkert vært et par til. Jeg ville ha sanger med forskjellig energier og ikke bare kjærlighetssorg. Det er viktig for meg at musikken min har håp i seg, sier artisten.Pandemi og popcorn


- Jeg liker veldig godt årstiden høst, den hjelper meg med å roe ned tempoet. På sommeren driver jeg mye med hagearbeid, mindre av det på høsten, sier hun og framsnakker årstiden for fargene and stemningen.

Det er bare naturlig å spørre henne om hun har gjort mens pandemien har pågått. Både jeg og Lissie har blitt flinkere på kjøkkenet siden mesteparten av året har blitt tilbrakt hjemme. Det føles rart at pandemien har gitt meg noe til felles med en amerikansk artist som bor i Iowa, men allikevel koselig.

- Siden det ikke har vært noe turnéliv har jeg sovet i min egen seng og laget min egen mat, i tillegg tilbrakt tid med familien, sier hun.

Låtskriveren og artisten har vært travel med jobbing på sitt neste album. Musikken er hennes måte å bearbeide følelser på. Særlig i denne pandemien har hun blitt klar over hvor takknemlig hun er for alt hun har. Lissie sin kjærlighet for musikk er tydelig, til og med fremtredende i popcornet hun lager. Artisten sin nye hobby er å lage popcorn.

- Vi lager popcorn med forskjellige smaker, smakene har fått navn etter musikksjangre som f.eks. pop, rock, country and K-pop etc. …, forklarer Lissie til journalistens store begeistring.

Jeg elsker frokostene i Norge!


Lissie legger ikke skjul på hvor mye hun elsker Norge, og den kjærligheten ser ut til å være gjensidig. Hun har opptrådt med A-ha og blitt referert til som en “norgesvenn”. Det er ingenting vi nordmenn syns er mer stas enn folk som roser landet vårt opp i skyene.

- Jeg er vanligvis ikke et frokost-menneske, men i Norge blir jeg det. Jeg liker at det er stort utvalg av mat man kan velge imellom, utdyper Lissie.

Hun har enda ikke innsett hvor dyrt det er i Norge. Det er sannsynligvis et av frynsegodene med å være en artist på turné her og ikke en vanlig ferierende turist, blir jeg og Lissie enige om.

- Jeg elsker hvor jordnære og avslappet nordmenn er, jeg syns det er forfriskende å se i forhold til andre steder jeg har besøkt, forteller hun oss.

Lissie blir snart forent med de norske fjordene, frokosten og nordmennene, hun kommer på besøk i mars.

- Innen da vil det nye albumet mitt være ferdig og forhåpentligvis får jeg spilt noen av sangene fra Watch over me (earlier works 2002-2009), sier Lissie og lar oss vente i spenning.Lissie annonserte akkurat konsert på Rockefeller onsdag 30. mars 2022

Hør Catching a Tiger