"None of your business" er Canterbury-bandets 15 studioalbum siden de startet opp i 1968. Det har gått syv år siden Paradise Filter kom ut.

– Jeg hadde en håndfull nye sanger og tok kontakt med Snapper Records som nylig utga vårt massive boxset. De var veldig entusiastiske innstilt til vårt nye prosjekt. Vår forrige plate ble finansiert gjennom crowdfunding, men jeg ville ha med profesjonelle på vår nye som kunne platen mer tyngde, sier Hastings i intervju med undertegnede.

Varierte tekster


Tittelen «None of your business» kom fordi ordene passet til melodien, og resten kom deretter, sier Hastings, som gjerne også vil snakke om hva de forskjellige låtene handler om.

- Tittelsporet er delt i tre; første delen er om snokere rundtomkring i verden som burde passe på sine egne saker. Andre del er instrumental og tredje er en kjærlighetserklæring til lytteren. «Spare a thought» er min personlige takk til helsearbeidere som risikerer mye for å få oss ut av corona-pandemien. Noen har gjort de største ofrene og vi trenger å erkjenne det.Plate fra 1971 er live-favoritt


Caravan er fra Canterbury i Kent i Sør-England og tilhørte den såkalte Canterbury-progrock-scenen på 1960- og 1970-tallet, hvor så mange fascinerende band startet sine karrierer, deriblant Gong, National Health og Soft Machine. Disse bandene laget utrolig variert, kreativ og kompleks musikk som krever at lytteren spisser ørene. Caravan utga et par legendariske konseptalbum på begynnelsen av 1970-tallet.

– «The Land of Grey and Pink» er fremdeles det mest etterspurte albumet vi har laget, og folk vil stadig høre den i sin helhet live. Når vi turnerer liker vi å spille både nye og eldre låter. Vår set list kommer helt an på omgivelsene, kommenterer Hastings.

Elsket å spille i Haugesund


De ser fremt til konsert i Norge i 2022, og er blant headlinere på festivalen Låverock. Forrige gang de spilte i Norge var i Haugesund oktober 2014.

- Haugesund var faktisk vår første konsert i Norge, og vi elsket hvert øyeblikk der. Jeg glemmer aldri en fan som sa til oss "Beer first and then we will buy the CD if we have any money left". Dette fikk meg til å smile, humrer Pye Hastings.Naken kvinne på coveret


I forkant av den fantastiske konserten på Høvleriet på Haugaland prog & rock festival fikk også undertegnede en lang og fyldig prat med Caravan, hvor de også forklarte historien bak det kontroversielle coveret på platen «For girls who grow plump in the night».

- Tittelen betyr noe som vokser seg større enn man hadde tenkt. Det kan være en graviditet, som platecoveret antyder med den sovende kvinnen med bulende mage. Det kan også referere til noe helt annet. Egentlig skulle kvinnen på coveromslaget være naken. Det finnes fysiske eksemplar av det. Men det ble altfor kontroversielt for BBC, som da ville nekte å spille platen. Så vi var nødt til å ta klær på kvinnen i sengen på coveret.

- «For girls...» er en plate med gitar i fokus, mens vår mest kjente plate «In the land of grey and pink» hadde mer fokus på keyboards. - Titlene er ofte humoristiske. I det hele tatt er humor en viktig del av kraften i Caravan. Eksempelvis har de en plate som heter «If I could do it all over again, I'd do it all over you». Andre titler som Derek's Long Thing, He who smelt it, dealt it, Love to Love You (and tonight pigs will fly), With an ear to the ground you can make er også eksempel på gruppens verbale utfoldelser. - Humor har alltid vært viktig i Caravan, sier Pye Hastings.

Dere har også en hyllest i låten «Farewell My Old Friend» til deres trommeslager gjennom alle år, Richard Coughlan, på "Paradise Filter"?

-Ja. Richard Couglan døde i 2013 . Han levde rock-n-roll livet til det fulle. Men vi hadde det mye morsomt sammen.Prog-pionerer


Før Caravan spilte du i kult-bandet The Wilde Flowers, Pye Hastings, var dette det første prog-bandet?

- Wilde Flowers ble dannet i 1964. Navnet Wilde er et ordspill, som også refererer til forfatteren Oscar Wilde. Vi var egentlig et soul-band. Dette var lenge før noen snakket om progrock. Det var opprinnelsen til mange prog-band i Canterbury, som Soft Machine, Hatfield and the North og selvsagt Caravan

Er Caravan ennå et progband?

-Jeg er veldig stolt av å være inkludert i prog-kategorien, men jeg har aldri betraktet caravan bare som et progband. Jeg tror vi spiller mer variert musikk. –

Låter vil jeg alltid fortsette å skrive. For øyeblikket har vi ikke tenkt så mye på noe nytt album, men vi kommer sikkert ut med noe om ett eller to år. Vi gleder oss også til å spille live i Norge neste år, og vi vil gjerne benytte anledningen til å hilse norske fans som har støttet oss gjennom alle disse årene vi har holdt på, sier Pye Hastings.

Foto: Haugaland Progklubb