Foto: Niels Windfeldt/GR:OW


I fjor ble Sei Selina kåret til Månedens Urørt av NRK P3. Hun har også kommet gjennom nåløyet på bransjefestivalene by:Larm og Vill Vill Vest. Programsjef for by:Larm, Joakim Haugland, fortalte at hun var en av de få utvalgte (en av 22 artister som ble plukket ut av 1000 innsendte demoer), og at man burde følge med på henne fremover.

Etter Vill Vill Vest ble hun også hyllet i Bergens Tidende der konsertanmelderen konkluderte med at hun antagelig blir en av landets største stjerner i løpet av kort tid.

I dag slipper 23-åringen første smakebit fra sin kommende debut-EP med låten Only When You’re Asleep. EP'en skal etter planen komme ut neste år. Låten ble til i Bergen, sammen med Aurora-produsent Magnus Skylstad.

- Gratulerer med ny, flott låt! Kan du fortelle litt om låten og prosessen med å lage den?

- Tusen takk. Noen få ganger er man heldig og drømmer låter. Det var det som skjedde i dette tilfellet, på et sted mellom dyp søvn og halvvåken. Melodien og noen av ordene kom, og jeg kranglet meg selv frem til mobilen og tok det opp. Jeg ville helst sove videre, men er veldig glad jeg ikke gjorde det. Opptaket tok jeg med til studio der vi improviserte oss videre frem til hele låta. Det er godt å jobbe med en produsent som forstår musikkspråket mitt som oftest kommer i bilder og tilfeldige lyder, sier Sei Selina til Musikknyheter.

Låten er allerede listet på P3.Symbolsk og veldig spot on

Only When Your'e Asleep forteller en ekte og ærlig historie om å plutselig føle seg som en passasjer i sitt eget liv og vanskelighetene med å skille drøm og virkelighet. Snart slippes også den tilhørende musikkvideoen – der budskapet i låten vises symbolsk ved at hun er innelåst i en bil som fylles med vann.

- Det hele var nydelig. Jeg hadde et lengre skriv, en type halv treatment med hva jeg så for meg og følelsene bak sangen. Dette fikk Niels Windfeldt (film director), som iscenesatte det hele med den magiske bilen. Symbolsk og veldig spot on. Siste scene i videoen forklarer følelsene mine bak hele arbeidet.

- Du har spilt på bransjefestivalene By:larm og Vill Vill Vest, og blitt hyllet av flere som sier at du vil bli en av landets største stjerner om kort tid. Hva tenker du om mottakelsen du har fått hittil?

- Det er veldig hyggelig. Jeg lager bare det jeg vil, så det er fint å vite at musikken kanskje er noe andre vil høre og se mer av. For meg blir det en liten ekstern bekreftelse på å fortsette å følge magefølelsen.

- Hvilke planer har du fremover og hva gleder du deg mest til videre i vinter?

I vinter skal jeg være glad i mørket og nyte julelys! Gleder meg veldig til å dele resten av musikken fra første kapittel.
Ellers jobber jeg med neste prosjekt og andre spennende ting som snart blir annonsert…

Følg henne på Facebook