Foto: Isak Jenssen


I 2019 kom rockeduoen brenn. på Musikknyheters liste over debutanter bransjen hadde mest troen på.

Vokalist Edvard Smith og trommis Rémy Malchère Pettersen hadde da allerede hatt sin debutturné med fullsatte konsertlokaler i Trondheim, Lillehammer og Oslo. De hadde blitt anbefalt av NRK P3 Urørt, oppnådd over 15 000 avspillinger på Spotify bare i løpet av den første måneden, vært på turné med Honningbarna og vært oppvarmer for Oslo Ess.

Siden gikk det slag i slag. Debutalbumet Elsker ble sluppet, og Musikknyheter fulgte dem på flere festivaler gjennom sommeren 2019. Da de gjestet Måkeskrik i Kristiansand i juli levde de opp til forventningene. Og på Øya i august gjorde de en imponerende figur med full fres og et smittende energinivå.

Etter det vant de Spellemannpris i klassen rock.

- Det var jo sjukt å vinne Spellemann i 2020 da!

- Men verden har jo blitt satt på pause siden da, så nå lengter vi bare etter å gjøre mer. Få dratt ut mye igjen, og spille så mye som vi gjorde i 2019, sier Edvard og Remy til Musikknyheter.

Planen var bånn gass

Koronatiden har nemlig vært alt annet enn enkel for brenn.
Tittelsporet Vandrer på solskinn handler om å være sjukt glad og fornøyd i det ene øyeblikket, for så å “miste vingene” og dette ned igjen rett etterpå. Slik som det føltes da koronaen kom og spolerte det meste av planer.

- Tiden etter har til tider vært ganske jævlig og meningsløs da vi på ingen måte fikk dratt noe særlig nytte av trøkket som pågikk rundt skiva. Planen var jo bånn gass festivalsommer, mer turnering etc. Ting på hjemmefronten har ikke vært så fet den heller - med lite penger, dødsfall i familien og null å gjøre i hverdagen annet enn å få ræva inn i studio for å jobbe med ny skive.

- Det er jo trist å si, men når det går så lenge uten at man får planlagt noe mer spilling faller jo fokuset naturligvis bort fra musikken, og til andre måter å betale leia på. Så etter debuten har vi fokusert på å skrive denne skiva, og å komme gjennom pandemien uten å miste musikken helt, ha ha.Veldig ferieaktig

I dag er andrealbumet endelig ute.

- Kan dere fortelle oss om Vandrer på solskinn og prosessen med å lage albumet?

- Skiva ble hovedsakelig spilt inn på øya Søndre Sandøy på Hvaler i studioet til Bendik Markovic Toming, med noen få unntak. Vi tok det hele ganske med ro da det var så og si nada hastverk i å begynne å turnere igjen. (Rip). Så man kan si at innspillingen har vart fra så langt tilbake som sommeren 2019 til mai 2021.

- Halvparten av plata ble spilt inn to uker sommeren 2020, og resten ble spilt inn i påskeferien 2021. Siden studioet til Bendik ligger på en øy med båt og hengekøye og strand og hele pakka, har selve innspillingsprosessen vært veldig ferieaktig. Det har liksom vært sånn at når vi først har dratt for å spille inn låter, så har vi også zona litt ut fra resten av livet. Det har vært ganske digg, forteller de.

- Selve skriveprosessen har vært en ganske bumpy road – det har gått litt i takt med resten av de to siste årene egentlig. Det har definitivt ikke vært to kontinuerlig produktive år, men heller at vi har skrevet mye og jobbet mye når det har vært oppturer, og så falt litt ned igjen når det ikke har vært så fett. Vi har jo skaffa oss et eget lite studio siden sist plate også. Vi har vært mye der og skrevet, så det har jo vært fett. Sånn sett har vi jo endret måten å skrive på en del siden sist. I tillegg har vi skrevet noen av låtene med Eivind Helgerød og Preben Sælid Andersen, så de kommer jo med sin sound også.

Litt mer trøkk

Gutta forteller at dette er et litt annerledes album enn det forrige. At låtene er mer kompromissløse denne gangen. Og at de kanskje har et litt mer voksent uttrykk.

- Men vi synes jo selv det er til det bedre. Et mer spissa album kanskje? Litt mer gitar, litt mer trøkk?

- Hvem eller hva har inspirert dere mest i arbeidet med dette albumet?

- Ingen aning. Muligens et håp om at det hele ordner seg til slutt? Har jo så klart blitt “inspirert” av tiden vi alle har stått i, følelsen av å ha nesten gitt opp, opptil flere ganger osv. Mye mørkt her! Ha ha. Det er en ganske mørk plate, både tekst- og følelsesmessig.

Hopping og moshpits

De har likevel blitt motivert av tanken om å stå på scenen igjen. Og ja - tittelen “Vandrer på solskinn” er inspirert av Katrina & the Waves’ sin superhit “Walking On Sunshine”.

- Tanken om hvordan gigs kan bli når det først åpner opp har stått sentralt i mange av ideene. Noen av riffene er jo skrevet for å være i perfekt tempo for hopping og moshpits. Har vært sykt mye prat om hvor fett det blir å spille mange av låtene live, så konserter og den energien de har, er jo definitivt en av de store inspirasjonskildene, da. Men det har det også alltid vært for oss!

I februar og mars er det planlagt Norgesturné. Hvis alt går slik det skal kommer duoen til Trondheim, Volda, Bergen, Stavanger, Oslo og Kristiansand. Billettene selges ut som varmt hvetebrød.

- Vi får nå håpe turneen lar seg gjøre som planlagt, men med tanke på at første konsert på kalenderen er 10. februar - skal vi ikke se bort ifra at noe blir utsatt. Men håper nå at 2022 bringer fantastiske øyeblikk på turné, en formidabel festivalturné og flere turer inn i studio med ny inspirasjon til å skrive et gladalbum. Om en turné skjer i 2022 blir det neste albumet etter dette utelukkende fylt med låter i dur som går i 300 bpm og handler om hvor glade vi er. Forhåpentligvis.