Foto: Emili CarinTidligere denne måneden kom hun på en andreplass i kåringen av hvilke norske debutanter bransjefolk har mest tro på i 2022. Michelle Ullestad har bergtatt mange med sin melankolske indiepop på norsk. Vi tok en prat med Bergens-jenta.

- Gratulerer med en andreplass på listen over hvem bransjefolk har mest troen på i 2022! Hvilke tanker har du rundt det?

- Tusen takk! Jeg tenker at det er helt rått, og at jeg håper jeg klarer å leve opp til forventningene. Jeg har ikke så mye erfaring i denne bransjen, men jeg har lært å kjempe mye på de årene jeg har holdt på og ble skikkelig stolt av meg selv når jeg leste kåringen. Veldig takknemlig for at folk har troen.

Ærligheten treffer mange

Det hele startet tidlig i 20-årene da Michelle ble innlagt på distriktspsykiatrisk senter med fødselsdepresjon. For å få bukt med de vonde tankene, begynte hun å skrive ned små dikt og setninger. Da hun ble utskrevet, kunne hun også etter hvert sette musikk til ordene.

I 2019 debuterte hun med låten "Åpen Igjen". Året etter fulgte hun opp med låten "OppNed", og deretter kom også EP’en Det var litt mørkt der en periode eller noe. Tematikken er personlig og ganske tung. Det handler om overgrep, usunne kjærlighetsforhold og hvordan det er å leve med ADHD. Ærligheten treffer mange.

- Jeg får utelukkende positive tilbakemeldinger, og det er veldig motiverende å få meldinger av mennesker i alle aldre og kjønn, som takker for låtene jeg har laget. Det er jo derfor jeg vil dele, så det er helt spesielt.Spennende og slitsomt

I januar ble Michelle plukket ut som Månedens Urørt på P3 med låten "Emilie", og er dermed med i kampen om å bli Årets Urørt.
Hun har allerede vunnet Eggstockfestivalen, som er en festival for unge og uetablerte band og artister i Vestland, og Vill Vill Vest-prisen.

- Hvordan har tiden etter platedebuten vært for deg?

- Det har vært spennende og slitsomt. Veldig mye følelser og tanker, planer og ideer. Jeg føler hodet har gått på høygir siden oktober, så jeg kjenner at det skal bli digg når sommeren kommer, og jeg kan slappe av i en hengekøye eller noe. Samtidig er jeg veldig glad for at jeg har mye å gjøre, heller det enn for lite.Hardt arbeid lønner seg

2022 blir et veldig travelt år for Michelle.

- Jeg skal spille konserter, slippe EP, spille festivaler og starte på neste prosjekt. Jeg har ikke så mye forventninger, men jeg har en følelse av at kanskje 2022 blir "mitt" år. Jeg skal i alle fall jobbe hardt for at det skal bli det, og det viser seg at hardt arbeid lønner seg.

- Og det er mye bra norsk musikk om dagen. Hvilke andre norske artister mener du man bør følge med på nå?

- Vet du, jeg er så dårlig på å følge med på musikk at det nesten er litt pinlig. Jeg hadde 3500 lyttede minutter på Spotify i 2021, og det var for det meste Taylor Swift og Moyka. Men Amalie Holt Kleive sitt debutalbum bør alle sjekke ut. Jeg har nettopp oppdaget henne, og hun lager helt nydelig musikk med veldig gode tekster.Michelle Ullestad, Mia Berg og døssi spiller på Uhørt i Oslo 23. februar og vi har billetter. Om du vil vinne billetter til deg selv og en venn kan du fylle ut skjemaet under og fortelle en vits i svarfeltet med musikk som tema. :)