Foto: Daniel MikkelsenSyng på norsk, sa de. Åge Aleksandersen, Halvdan Sivertsen og andre artister de møtte ute på veien, backstage eller i hotellbaren. Tromsøværingene har ledd med, og sagt at det nok aldri kom til å skje.

Siden gjennombruddet med låten Can You Hear The Morning Singing i 2011 har Violet Road utelukkende skrevet tekster på engelsk, og de så aldri for seg at de kom til å gi ut noe på norsk. Selv om også fansen har etterspurt det. I dag slippes imidlertid Ti ville hesta, deres første norskspråklige låt.

- Gratulerer med nytt låtslipp - nå på norsk!

- Tusen takk! Stor dag for oss dette her!

- Dere har tidligere sagt at en norsk låt fra dere nok aldri kom til å skje. Hva skjedde, og hva var årsaken til at det ble en norskspråklig låt denne gangen?

- Vi har sagt så mye rart de siste 15 årene, så at noe kommer og biter oss litt i ræva til slutt var vel ikke akkurat en bombe. Det som skjedde var at vi ofte har blitt utfordra på dette og mest bare flirt av det, men så kom denne låta og vi begynte å jamme på den og det var så sjukt artig! Så vi spilte den inn i vårt eget studio samme kvelden som vi øvde den skikkelig inn, og det var bare et skikkelig kick å høre på! Vi måler ofte låter i om det er like gøy å høre på de dagen etter som natta den ble spilt inn, da er det gode greier. Og denne var sånn.

- Så sendte vi den litt rundt til folk vi stoler på og fikk veldig gode tilbakemeldinger, da var det egentlig bare å trykke på den store knappen og nå er vi veldig glade for at vi gjorde det. Den er et fyrverkeri å spille live, forteller Halvard Rundberg, gitarist i Violet Road.

Utelukker ikke mer norsk

Da det kom Halvdan Sivertsen for øret at det var en norsk låt på vei, sendte han like godt ut en videohilsen til bandet. Der proklamerte han på klingende Norwenglish at han var glad for at bandet omcider hadde krøpen to the cross.

- Halvdan og flere andre nestorer i norsk musikk har vært på oss som hauker hver gang våre veier har krysset seg, og det føltes bra å kunne fortelle han at nå var det gjort, det ble en låt på norsk!Det er heller ikke umulig at det kommer flere norskspråklige låter fra bandet.

- Vi har noen flere demoer på norsk som vi har kosa oss med og plutselig kan det komme mer. Vi har ikke en 24 siders masterplan med dette, men jobber litt mer impulsivt for tiden, og akkurat nå føles det veldig moro å utforske denne siden av musikken vår. Du skal ikke se bort ifra at det kommer noe mer på norsk i løpet av året.

Ka skal vi spille på i dag?

Det hele startet med en gammel demo som ble trukket frem litt fra glemselen.

- Når det gjelder «Ti ville hesta» så møttes vi en kveld i studio for å jamme og alle var sånn: «Ka skal vi spille på i dag?». Da husket jeg at en demo som Kjetil (Solberg) hadde sendt tidligere svingte noe voldsomt og låta ble foreslått. Men vi husket ikke helt hvordan den gikk så vi begynte bare å riffe på noe som kunne ligne og så slang alle seg på. Det kokte rimelig bra og vi har rigga det sånn at vi kan ta opp live med knall utstyr mens vi øver. Så vi bare «dænga den inn» som det heter, og så la vi på koringer etterpå. That’s it!

- Så fikk vi Ariel Joshua til å mixe den noen dager senere og dermed var vi ferdig. Metoden bidrar nok til den enorme energien man hører i låta.Bussformasjon med tomatsuppe

I slutten av januar startet Violet Road sin Norgesturné i Harstad. Forrige lørdag skulle de gjeste Trondheim med to konserter, samme dag som meteren og munnbindpåbudet forsvant. Det førte til at de hev seg rundt og slapp flere billetter til begge konsertene.

- Det er helt fantastisk! Bare det å se folk stå igjen er jo en gave. Vi har jo vært aktive under pandemien og spilt for folk som sitter i bussformasjon med tomatsuppe til 50 øre på fanget mens de balanserer tre pils og prøver å booke en fjerde med en QR-kode som aldri funker. Blir ikke enorm stemning av sånt. Særlig ikke når de etter 90 minutter skal reise seg for første gang og innser at de har 2 i promille. Hahahaha. Så nå er det skikkelig deilig å skulle spille rockekonserter med dansing og klining og hyling igjen. Vi ser enormt fram til turneen videre etter en kanonåpning i Trøndelag forrige helg!

Nå håper de bare at publikum kjenner sin besøkelsestid og kjøper konsertbilletter nå som utelivet er gjenåpnet. I kveld spiller de på Rockefeller.

- Vi håper jo at flest mulig finner veien tilbake til konsertlokalene igjen. Det er ikke bare enkelt å skulle selge masse billetter post-corona, og vi har full forståelse for at enkelte er litt tilbakeholdne. Men det er nå det skjer! Nå kan man virkelig få oppleve band som har sittet inne med MYE de siste to årene og som er helt gale etter å få det ut sammen med publikum. Vi forventer hæla i taket og full jubalong på turen videre!

Fin festivalsommer

Videre fremover har bandet mye å se frem til.

- Ellers i 2022 blir det arbeid med ny musikk (På norsk? På engelsk? Den som venter får se!) og så en fin festivalsommer! Nå kan man forhåpentligvis legge litt lengre planer igjen, så det gleder vi oss til å gjøre. Sjøl om vi skyter mye fra hofta så liker vi jo også å tenke langsiktig så det skal vi ta oss god tid til å gjøre. Høsten blir nok en kombinasjon av mye studioarbeid og konserter. Det blir så bra!

- Og det er mye bra norsk musikk om dagen. Hvilke andre norske artister mener dere man bør følge med på nå?

- Vi hører på mye bra norsk om dagen! Og det gror virkelig godt! Om man skal trekke fram noen så gjorde Emil Kárlsen en helt fantastisk opptreden på NRK 6. februar. Han er virkelig noe å se opp for fremover!
Sisteplaten til Ary var også helt eksepsjonelt stilig. For en artist!
Og til slutt så gleder vi oss ALLTID til hva DumDumBoys kommer opp med rundt neste sving. Den forrige skiva er fortsatt fast oppvarming på backstage for oss. De vil alltid være en stor inspirasjon!