Foto: Ole Martin Halvorsen


I 2020 slapp Bendik aka Silje Halstensen sitt forrige studioalbum «Sove». Nå er hun tilbake med albumet Liv, inspirert av farmoren som gikk bort for 20 år siden. Bendik var tett knyttet til farmoren, og hennes død var artistens første møte med sorg.

- Jeg tok utgangspunkt i mine nære relasjoner da jeg begynte å skrive tekster til albumet, og slik kom ideen til tittelen. Alt min farmor har gått glipp av siden hun gikk så tidlig bort er fortsatt veldig sårt og noe jeg stadig tenker på. Hun var familiens bauta og bare god.

- Jeg har inntrykk av at det ofte sies så mye godt om personer i begravelser, etter de har gått bort, så jeg begynte å skrive tekster basert på hva jeg ville sagt til mine nærmeste i en tale. Men så skjer jo livet forøvrig, så jeg klarte ikke å holde meg helt konseptuell. Det er noen tekster om den stillheten i pandemien og det som føles som en ny start både privat og i karrieren.Storm og mørketid

Da landet stengte ned i mars 2020 var Bendik på ferie på en øy i Nordland.

- Der var det storm, dårlig dekning og mørketid, noe som ga en litt spesiell stemning til alle utsettelsene og usikkerheten i landet forøvrig. Ferien var for å gjøre meg mentalt klar til å reise på turné med et album som allerede var ferdig. Så det måtte jo ut uansett hva som skjedde med pandemien. Heldigvis kom overlevelsesinstinktet og jeg er veldig glad for at jeg produserte så mye av det forrige albumet selv sånn at det bare var å sette i gang med et nytt et rett etter jeg ga ut Sove. Så fant jeg en produsent som jeg har gitt all min tillit til for første gang og han heter Daniel Løberg. Vi har jobbet med låtene de siste par årene og jeg er så stolt over resultatet!

Tre av låtene på albumet, Hymnen, Føles sånn her og Her hos deg har allerede vært ute en stund, og blitt A-listet på radio.Savnet å stå på scenen

Om ikke lenge legger hun ut på Norges-turné. Turneen starter på Byscenen i Trondheim 11. mars og avsluttes på USF Verftet i Bergen 19. mars.

- Hvilke forventninger har du til denne turneen?

- Jeg skal kose meg. Stresse minst mulig, være minst mulig nervøs og bare le hvis noe går galt underveis. For hvis det er én ting jeg virkelig har kjent, så er det savnet av å spille og stå på scenen. Se publikum igjen og være med bandet. Jeg gleder meg helt sinnssykt!

I tillegg til plateslipp og snarlig turné, debuterte Bendik som programleder denne uken. I det nye musikkprogrammet Plysh, som hadde premiere på vier.live onsdag, snakker hun med andre artister om musikk og livet som musiker. Programmet byr også på livemusikk. Det skal være litt som at vi tar en øl på byen, bare at vi gjør det med kamera og uten øl, slik Bendik har omtalt det som.

- Det er jeg superspent på. Alt vier.live har gjort har sett dødsbra ut, så jeg har troen på at det kommer til å bli veldig bra. Jeg håper jeg får til å lede oss artister inn på litt dypere tematikk og nerde litt.

- Hvilke andre planer har du for 2022?

- Jeg skal se mange konserter, være på Brann-kamper, pusse opp bobilen mine venner og jeg kjøpte i fjor og lage mer musikk!

- Og om du skal anbefale kun ett album til dine fans. Hvilket vil det være og hvorfor?

- Kjør deg opp på Kobe sitt nye album! Det er gitar, trommer, støy og rap. Veldig bra live også, så dra på gigen hans!