Foto: Grethe Nygaard


I august i fjor kom Janove Ottesen med albumet Det sorte karneval, et album som han selv har omtalt som sitt mest dynamiske, frie og visuelle til nå.

LES OGSÅ: Janove: - Tror ikke på 100 prosent perfeksjon

I dag slippes det 12 spor lange livealbumet Pandemon Live Album, som ble spilt inn i løpet av høstturneen i fjor. Målet var å gi fansen muligheten til å ta med seg konserten hjem via en offisiell bootleg, kun tilgjengelig på vinyl. I prosessen bestemte de seg imidlertid for å sette sammen et knippe av de beste versjonene fra hele turneen og også gi ut låtene digitalt.

- Gratulerer med nytt livealbum! Kan du fortelle litt om dette albumet og prosessen med å lage det?

- Tusen takk! Vi visste vi skulle gjøre opptak av alle seks konsertene i fjor høst i sin helhet og gi ut seks Bootleg livealbums kun på vinyl. Det har vi gjort, salget var åpent i kun seks uker i fjor høst og stoppet på rundt 800 eksemplarer. En Bootleg er et rått opptak av en hel konsert uten at den mikses og får penere lyd.
- Men i prosessen hørte vi at det var flere smashing versjoner vi gjorde her og der, så vi tenkte at vi i tillegg ville sette sammen våre livefavoritter, mikse disse skikkelig og gi dette ut digitalt.
Det er det som har blitt til «Pandemon Live Album», forklarer Janove til Musikknyheter.5000 mann i DNB Arena

Han har gjennom pandemien klart å holde konserter hele veien, selvfølgelig med visse begrensninger. Etter slippet av EP'en Barrikadeballader i 2020 gjennomførte han 28 konserter i 13 byer helt på egen hånd.

- Jeg har vært både heldig og flink med å tilpasse meg under pandemien.
Fjorårets album og påfølgende turné ble lansert to år tidligere, før pandemien. Så vi solgte kanskje 70% av billettene da. Så ble alt utsatt ett år og falt tilfeldigvis akkurat i det åpne vinduet i Norge. Der klarte vi å selge de siste 30% og fikk faktisk fulle hus i den vanskelige perioden.

Å stå på scenen igjen etter at samfunnet ble gjenåpnet, var likevel selvsagt en stor opplevelse.

- Å spille låtene sammen med kompisene i bandet var dritkult. Det var så lenge siden at gleden var stor og gjensidig. I tillegg fikk vi altså spille foran store folkemengder igjen. Det var også veldig lenge siden. Og hvis du sjekker ut livealbumet så hører du hvor godt festhumør publikum var i.

- Ekstra spesielt var det vel med et utsolgt DNB Arena i Stavanger i fjor. Hvordan var den opplevelsen?

- Hjemmebane, turnéavslutning og 5000 mann i DNB Arena var nok et høydepunkt ja. En milepæl i min solokarriere og et av mine store mål så langt. Veldig gøy at vi klarte å dra det så fint i land. Og konserten er jo foreviget på Bootlegen og med noen enkeltlåter også på Pandemon Live Album.

- Det føles nesten som et historisk musikalsk dokument fra en konsert under en pandemi og i en svært unik tid.

Tett og svett

Nå fortsetter Norgesturneen i mars og april. I begynnelsen av mars går startskuddet i Stord. Så går turen innom Ålesund, Oslo, Kristiansand og Bodø for å nevne noen av stedene. Det hele avsluttes på Folken i Stavanger i begynnelsen av april.

Se hele listen over kommende konserter her.

- Vi fortsetter som vi planla originalt, med en oppfølgende turné på mindre steder rundt om hele landet. Dette blir tett og svett, variasjoner på setlisten hver dag og veldig kick å spille fem uker i strekk med så flott band og crew, omreisende i vår Nightliner-buss. Vi gleder oss stort!
Åpningskonserten på Stord er utsolgt. Vi håper så mange som mulig kommer ut og støtter sitt lokale konsertsted, lokale arrangør, støtter seg selv og går på konserter og får kulturelt påfyll.

- Vi synes det er gøy å lese musikktips fra artister vi liker. Hvilken låt var den forrige du hadde på repeat?

Hm. På repeat… Kanskje en The War On Drugs-låt. Thinking of a place.

- Og om du skal anbefale kun ett album til dine fans. Hvilket og hvorfor?

- Da kan jeg anbefale The War On Drugs. Begynn med albumet Lost In The Dream. Det er bare så slitesterkt at du kan ha det på repeat 100 ganger. Så kan du sette på neste plate. A Deeper Understanding. Samme grunn.