Foto: Hollie Fernando

Indiefenomenet Wet Leg tok verden med storm med debutsinglen "Chaise Longue" som kom I juni I fjor. Siden den gang har de sluppet en handful hits som "Angelica", "Ur Mum" og "Wet Dream" som har fått et ekstra dytt etter Harry Styles covret sangen på BBC Radio 1s Live Lounge.

Bandet: Rhian Teasdale (Vokal, gitar) og Hester Chambers (gitar) slapp den selvtitulerte debuten sin i april, og er nå på turné rundt om i Europa. På Loaded-festivalen sin andre dag, fikk det norske folk oppleve dette mye omtalte bandet for aller første gang – og for et show de lagde! I den anledning tok vi en prat med dem om hva de har drevet med det siste året, mottagelsen av debutalbumet og den sanne forklaringen bak bandnavnet.

Les vår anmeldelse her

Loaded. Foto: Per-Otto Oppi ChristiansenÅ reise på sin første ordentlige turné kan være tøft. Det betyr lange dager, lite søvn og mye festing. Etter å ha landet tidlig på dagen, rakk ikke bandet å se mye av byen, men kommenterte på det vakre landskapet, engene og husene langs veien, for ikke å nevne Oslo by.

Som nevnt, møtte bandet en umiddelbar suksess få møter i musikkarrieren sin

Hvordan har dette vært for dere? Dere startet jo rundt 2019?

R: - Ja, det var da vi bestemte oss for å starte et band.
H: - Eller, det var nok i 2018, men så spilte vi våre første fire konserter i 2019
R: - Tre på The Isle of Wight og en i Macclesfield på en festival kalt Blue Dot

Debuten har ikke bare fått positive omtaler – den har blitt en hit. Hva kan dette skyldes?

R: - Det er et godt plateselskap (Domino Records)

Dere er et veldig nytt band. For dem som ikke kjenner til dere, hvordan vil dere beskrive bandet deres?

R: - Bandet vårt – Wet Leg – er ikke for seriøst…
H: - …ikke for søtt
R: - …Ikke før surt. Akkurat passe på denne tiden av året.

Hester skyter raskt inn at «dette har vi mer av», før hun fortsetter at bandet er «on the cuff». På norsk kan det tolkes som at de lover å fortsette å levere i fremtiden.Tekstene deres er direkte. Er dere noen gang redd for at de er FOR direkte, at noen gjenkjenner seg selv i dem?

R: - Nei, da vi skrev tekstene, selv det som ble skrevet før vi ble signert til Domino og vi startet å spille inn ting. Vi tenkte egentlig aldri på at folk kom til å høre på det.

Jeg føler at det er noe mange sier på begynnelsen av karrieren, men så lever plutselig en sang sitt eget liv.

R: - Du tenker aldri at «Jeg skal skrive en sang, men så kommer en journalist til å spørre meg om den».

Føler dere noen gang at folk mistolker tekstene deres?

R: - Dette snakket vi om for bare noen minutter siden, gjorde vi ikke (Sier hun til Hester)? Jeg tror det er en del sarkasme i tekstene og noen gang skjønner folk det, mens andre ganger skjønner de det ikke og forstår det veldig, veldig feil.

Hva gjør de mest?

R: - De forstår det, for det meste

Wet Leg har også fått skryt for sine minimalistiske og morsomme musikkvideoer.

Har dere en favorittvideoinnspilling?

H: - Ja, vår siste video (Ur Mum) var en spesiell greie. Vi var så, så heldige. Den var skrevet og regissert av Lava La Rue som er en utrolig musiker og en «force of creative nature».

R: - De er en av de personene som bare er gode til alt. De laget et kun kvinnelig team. Det var bare så herlig og en fantastisk dag. Før dette filmet vi alle videoene selv, så det var godt å kunne ha selvstyre over alt. Ettersom vi har blitt mer opptatt, har det blitt vanskelig å delegere musikkansvar til andre og ha den tilliten.

Er kontroll over egen produksjon derfor viktig for dere når dere lager musikk også?

R: - Det har egentlig ikke blitt aktuelt siden Domino er sånn: «Her er et budsjett. Av sted med dere!» De sjekket egentlig ikke med oss.
H: - Ja, og å jobbe med Dan Carey (produsent) ga oss masse plass.
R: - Når du tvilte, var han sånn: «Du gjør det, du spiller rollen» og da var jeg sånn «men jeg vil ikke spille rollen». Så endte vi opp med å følge rådene.Hvordan har det vært å møte suksessen og tilbakemeldingene dere har fått?

H: - Det har vært superskremmende hver gang du spiller foran et publikum, spesielt i andre land istedenfor å tenke: «Denne personen har betalt for en billett og vandrer fra den ene scenen til den andre for å se hva du driver med. Det er veldig rart.

Bandet forteller at de kun er på turné om dagen og er sjeldent hjemme. Når de er ute og reiser, føler de ekstra mye på forventningene knyttet rundt «hypen» rundt musikken, spesielt nå som de skal varme opp for Harry Styles på Australia-turneen hans i Februar.

Foretrekker dere å spille de små eller store scenene?

H: - Jeg liker de små der du kan se veggene.
R: - Jeg liker å være nært folk på scenen.

Siden bandet er så opptatt om dagen, har de heller ikke tid til å sitte ned og skrive, men er klare på hva de ønsker å utforske i fremtiden.

«Death metal», sier Rhian bestemt.
R: - Før albumet hadde vi ikke Joshua og Ellis om bord, og forrige sommer da vi spilte vår første konsert, var det meg, Hester, Joshua, Henry og Ellis. Da ble det sånn «dette er bandet, og dette er sånn det kommer til å bli herfra». Vi er derfor spente på å se hva vi klarer å få til. Albumet er meg, Hester, og litt Joshua. Henry spiller trommer på hele greia.
H: - Det er en verden av muligheter der ute.
R: - Henry er en metaltrommis, så man vet aldri.

Tidligere intervjuer har fått frem at navnet «Wet Leg» oppsto da bandet søkte bland emojikombinasjoner etter navn, og at navnet bare satt seg. Dette var tydeligvis den sanne historien.

-R: Det var faktisk en løgn. Da vi først ble spurt om det, ville vi egentlig ikke si at det var en sexgreie.

Wikipedia foreslår at navnet deres har en annen betydning; at det var en betegnelse på besøkende til Isle of Wight som gikk i land med båt før i tiden.

R: - Ja, folk har sagt det før. Nei, det er ikke sant.

Her må det altså tas en prat med Wet Leg-sidens moderator. Bandet er heller ikke ukjente med andre innuendoer.

R: - Jeg måtte forklare til broren min hva «getting the big D» var.

Loaded. Foto: Per-Otto Oppi ChristiansenMens vi var inne på temaet, føltes det aktuelt å spørre om sangen Your Mum der en pretensiøs kunstnerisk type inviterer hovedpersonen over på besøk for å se filmen Buffalo 66.

Hvis ikke Buffalo 66 – hvilken film er den beste å invitere noen over for?

R: - Mathilda
H: - Ja!
R: - Det er en en så sykt bra film! Eller School of Rock.

Sangen Supermarket handler om hvordan det å stå i kø på matbutikken i pandemien var like spennende som å stå i køen til nattklubben. Hva var deres favorittmat som fikk dere gjennom den siste tiden?

H: - Jeg husker egentlig ikke. Tror vi hadde mye sweet chili-potetgull på stranda – og hummus, skyter hun inn.

R: - Jeg pleide å lage skikkelig store frokoster og jeg hadde alltid prosecco med appelsinjuice, som en slags mimose. Samme greie, bare med forskjellige forhold.

Noen lærte seg et nytt språk, mens andre lærte seg et instrument? Var det noe spesielt dere drev med under pandemien?

R: - Begge to begynte med «longboard dancing», ble veldig brune og fikk mange sår og skorper.
H: - SÅ brune
R: - SÅ skorpete
R: - Vi holder fortsatt på med det, men jeg mistet longboardet mitt.

Jeg spør om de har noen lignende historier som på Angelica der hovedpersonen er på en dødskjedelig fest, men får seg ikke til å dra. Selv om de ikke kom på noe i farta, hadde de en liten historie om Hesters festevaner.

H: - Jeg elsker å feste! Jeg pleier å være på festen til dagen etter.
R: - På Primavera Sound prøvde Hester å bare bli værende der. Du gikk glipp av flyet ditt og jeg måtte booke et nytt et for festivalen i Paris.
H: - Jeg valgte ikke dette livet, det valgte meg.

Deres største hit Chaise Longue oppsto da Rhian pleide å sove på Hesters Chaise Longue i leiligheten hennes på The Isle of Wight. Det er ikke hver dag du ser et slikt møbel i det norske hjem. Det var derfor viktig å stille spørsmålet alle har ventet på: Er det på tide å få Chaise Longuen tilbake? Er den undervurdert eller overvurdert?

R: - Undervurdert!
H: - Min har ingen armlener, så det er en dagsseng. Jeg var veldig heldig.Til sist, er det noen "up and coming"-band dere vil anbefale oss å sjekke ut?

R: - Coach Party (som er fra Isle of Wight), Honeyglaze, som var support på UK-turneen vår. Lava La Rue, som er helt fantastisk! Holiday Ghosts.
H: - Amen!

Wet Leg er for tiden aktuell med en lang turné foran dem og håper å kunne starte å skrive igjen i Januar. Det ble akkurat annonsert en konsert på Parkteatret 31. oktober, så for den som ikke var på Loaded eller får sangene ut av hodet, har du en ypperlig sjanse til å slippe seg løs da.