Foto: Julia Marie NaglestadDe siste årene har vi blitt kjent med Live Miranda Solberg gjennom folk/americana-bandet Silver Lining, der hun har vært både vokalist, gitarist og komponist. I 2019 tok hun steget frem med sin solodebut None Of My Words under artistnavnet Louien, og i fjor fulgte hun opp med EP’en No Tomorrow.
Nå er artisten fra Nesodden klar med den nye solo-EP'en Figure Me Out, der hun har samarbeidet med produsent Øyvind Røsrud Gundersen og Preben Sælid Andersen fra Death By Unga Bunga og Hajk.

- Det var en veldig kul prosess. Vi hadde ingen regler, bortsett fra at vi skulle gjøre det vi følte at hver enkelt låt trengte. Vi har rett og slett hatt det veldig gøy, og tatt mange spontane avgjørelser underveis. Og vi har hatt med SÅ mange kule musikere! Det var utrolig kult å jobbe sånn under pandemien, vi skapte liksom vårt eget frie univers midt under nedstenginga, forteller Louien til Musikknyheter.Skrivegleden kom tilbake

Der 2019-debuten var mørkere og mer folk-inspirert, hadde oppfølgeren flere store refreng og mer gitar i lydbildet. De seks låtene på den nye EP'en følger i samme spor.

- Fortell om utviklingen du har hatt fra debutalbumet ditt i 2019 og frem til nå?

- Det har jo naturlig nok skjedd mye siden den gang. Da var jeg nok litt mer selvhøytidelig enn det jeg er nå. Den plata var som slutten på en årelang prosess, en grand finale for meg personlig, og jeg skjønte ikke helt hva jeg skulle gjøre etter at det var ferdig. Men så har det tatt meg så mange fine steder, og skrivegleden kom heldigvis tilbake. Jeg har vel blitt en mer åpen musiker, og har mest fokus på at det skal være fett å drive med for meg selv og alle involverte.Hektisk sommer

Tidligere i år kom også hun og bandet hennes, Silver Lining, ut med sitt andre album. Go Out Nowhere høstet mye ros her på Musikknyheter.

- Silver Lining er mine beste venner og meg som har det gøy sammen, sånn i det store og det hele, men vi har også jobba veldig hardt for dette prosjektet de siste årene, forteller hun.

- Jeg elsker musikken vi lager sammen, og er så stolt av det siste albumet vårt "Go Out Nowhere". Vi har akkurat vært på en god runde og spilt låtene for publikum, en sann glede! Og det blir mer fremover, bare å stay tuned!, lover hun.

Louien forteller om en travel sommer med mange konserter og høyt tempo etter gjenåpningen.

- Det har vært hektisk og dødsbra! Endelig masse action, spillejobber og greier. Hjernen har brukt tid på å tilpasse seg, men det har vært gøy!

Neil Young

Nå venter en Norgesturné med den nye solo-EP'en der hun i første rekke skal besøke Kristiansand, Bergen, Stavanger, Trondheim og Oslo.

- Flere byer blir annonsert litt etter hvert. Og så skal jeg i studio igjen med en haug nye låter i desember. Gleder meg mildt sagt.

- Hvilken låt/hvilke låter har du hørt mest på i sommer?

- Jeg hørte ihjel Everything/Everything av Bendik Brænne, Bästis av Ana Diaz, True Love's Face av Erin Rae og Satellite av Courtney Marie Andrews i sommer. Jeg elsker å høre på låter på repeat, alle disse låtene er perfekte for det.

- Og har du noen favoritt-høstlåter å dele med oss?

- På høsten er det obligatorisk med Neil Young, spesielt albumene Harvest og Harvest Moon. Ellers hører jeg mye på Frida Ånnevik og alt av Courtney Marie Andrews på denne tiden av året.