Foto: Øystein HaaraDe siste tre årene har vokalisten i Hjerteslag, Robert Eidevik, jobbet med tekstene til et nytt album. Han har tatt utgangspunkt de siste årenes oppturer og nedturer, og prøvd å spinne tekstene rundt virkelige hendelser, følelser og erfaringer. Fra kjærlighetssorg og frem til ny forelskelse. Fra tap til håp – og alle tankene man gjør seg underveis.

- Selve innspillingen har foregått delvis i Bergen og delvis i Crystal Canyon studio hos Anders Møller i Oslo. Forutenom det husker vi egentlig ikke så mye. Bortsett fra at det har vært en lang og smertefull reise i tre - fire år. Og at det har føltes som at vi har svømt motstrøms opp elven, endelig fremme, klare for å opptre, forteller Robert Eidevik til Musikknyheter.

Alt for kunsten

Underveis i prosessen er det mye som har skjedd innad i Hjerteslag. Den vonde konflikten mellom Eidevik og de fire tidligere bandmedlemmene har etter hvert blitt en kjent mediesak. Etter at bandet ble oppløst, har det oppstått uenighet rundt hvem som skal være innehaver av varemerket Hjerteslag og altså få bruke navnet videre.

Nå er Tyvens Dagbok ute. En albumtittel bandet synes er dødskul, og som de tenker folk trenger i albumsamlingen sin.

- Føler du at stridighetene nå er et avsluttet kapittel?

- Vi tenker at stridighetene knapt har begynt og at siste ord ikke er fortalt. Så det gleder vi oss masse til. Nei da. Vi håper så klart at alle kan se fremover i tiden og rette blikket mot egne prosjekter. Alt for kunsten!, sier Eidevik.Farlige korridorer

Bergensbandet ga ut sitt debutalbum Møhlenpris Motell i 2015. I 2016 kom album nummer to, Vannmann 86, hvorav singelen Sang Til Sonja ble kåret til årets beste norske låt i Musikknyheters kåring det året. Albumet fikk også en Spellemannsnominasjon i kategorien rock. I løpet av årene som har gått, er bandet blitt et av landets mest populære rockeband.

Hjerteslags forrige album var det kritikerroste Nattseileren fra 2018. For den platen vant Eidevik også TONOs prestisjetunge Edvard-pris for tekstene sine.

Nå har nye bandmedlemmer kommet inn. Arve Isdal på gitar og ekstra synth, Yngve Andersen på bass og koring, Ivar Thormodsæter på trommer, Herbrand Larsen på synth og Anders Bjelland på ekstra piano og synth. Medlemmene har bakgrunn fra kjente band som Enslaved, Blood Command og Ulver.

Eidevik forteller at samarbeidet mellom dem kom i stand fordi "de beveger seg mye i de samme farlige korridorene".

- At vi skulle finne frem til samme øvingslokale var egentlig bare på høy tid.

To singler fra albumet, Fuck Sommeren og Som Ringer i Vannet, har allerede fått mye oppmerksomhet og vært spillelistet på flere radiokanaler.

- Vi synes at mottakelsen har vært helt mega-oppsig. Håper det fortsetter sånn!Ut på turné

Nå skal Hjerteslag ut på «Tyvens Dagbok tour 2022» med comeback-albumet. Turneen starter i Bergen 16. november og avsluttes på Folken i Stavanger 26. november. Midt imellom der kommer de også til Trondheim, Oslo og Kristiansand.

- Hvilke forventninger har dere til turneen?

- Absolutt ingen forventninger i denne gården. Vi tenker å gjøre vårt aller beste og håper på et decent føre og et optimalt veigrep over fjellet. Ellers gleder vi oss masse til å se folk igjen og lage topp stemning på backstage.

- Vi synes det er gøy å lese musikktips fra artister vi liker. Hvilken låt var den forrige du/dere hadde på repeat?

- Viagra Boys med Punk Rock Looser.

- Og om dere skal anbefale kun ett album til fansen deres. Hvilket og hvorfor?

- Da vil vi så klart anbefale noe tidlig Hjerteslag. Kanskje Møhlenpris Motell. Noe med gammel besetning i hvert fall. Ellers, hvis ikke det faller i smak så retter vi gjerne oppmerksomheten mot Imarhan og albumet Aboogi. Det er fordi vi synes at det er det beste albumet i verden akkurat nå. Ekte opprørsmusikk fra Mali.