Foto:Jørn Haagestad

Tape Trash er det nye prosjektet til Anders Magnor Killerud (Ludvig Moon, Kyss På Halsen, Team Me) og Kristofer Mathias Staxrud (Spielbergs, Hilma Nikolaisen, Ludvig Moon). I Tape Trash henter de inspirasjon fra musikken de hørte på da de først plukket opp instrumentene sine som ivrige tenåringer. Indierock med smittsomme refrenger, catchy gitarmelodier og store trommer.

Mange liker det de har hørt så langt og bandet kom på en sterk andreplass i vår årlige kåring over de mest lovende norske debutantene. Se topp 10 her!

Vi har tatt en prat med dem og byr også på en eksklusiv forhåndslytting av hele EPen allerede i dag. Det er del en av det kommende albumet og er ute overalt i morgen.


Gratulerer med ny EP, fortell litt om den.

- EPen er fire låter som etterhvert også skal gis ut på et album. Vi har jobbet ganske lenge med disse låtene, og det blir veldig fint å gi det ut. “NOT GOING HOME” og “OLD HIGHS” har kommet ut som singler fra før. Låta “BORO” har vi spilt på nesten alle konsertene våre, og det føles ganske kult å endelig gi den ut. EPen har også låta “JUSTINE” som viser en litt annen side av musikken vår.Hvordan har dere jobbet med denne skiva? Fortell litt om prosessen rundt låtskrivingen og innspillingen i studio.

- Låtene har blitt til ved at vi sammen har jobbet lenge med demoer i Garageband. Omtrent alt er spilt inn i denne demoen før vi går i studio. Trommene har blitt plottet inn med trommemaskiner, og spilles senere inn hos Øyvind Gundersen i Brageveien Studio. Når “ekte trommer” settes inn i demoen, så har vi et godt grunnlag for låta, og hører hva som mangler eller hva som eventuelt må byttes ut. Vi spiller alle instrumenter selv, og får litt ekstra hjelp på synth og litt gitar av Øyvind. Vokal er stort sett sunget inn på øvingsrommet eller hjemme i stua til Anders. På koringer og ekstravokal får vi mye hjelp fra live-bandet vårt Kristian Grostad, Hallvard Bonden og Andreas Engeseth.

Hva var det største utfordringen i studio?

- Noen ganger er det vanskelig å gjenskape den opprinnelige følelsen, eller ideen fra demoene. Hver låt blir også litt utfordrende å pusle sammen når alt av instrumenter er spilt inn på forskjellige steder.

Dere spiller jo begge i flere andre band, hva har dere tatt med dere fra disse inn i Tape Trash?

Kristofer: - Kjenner mest på at jeg tar med meg ting fra Tape Trash inn i andre prosjekter. Siden vi bare er to i Tape Trash blir man tvunget til å ha tydelige meninger om alt som skal skje musikalsk, og da blir man kanskje mer aktiv enn i et band hvor det er tydeligere musikalske ansvarsområder. Vi har en veldig demokratisk modell oss to imellom, og begge må være enige om noe før det spikres. Når det kommer til ting som jeg tar med meg fra andre band så prøver jeg ofte å få til like kul gitarlyd som Mads Baklien i Spielbergs har.

Hvis dere skal trekke frem tre inspirasjonskilder til dette albumet, hva må med?

Anders: - Bandet Broder Daniel, den grafiske romanen «Blankets» og filmen Farvel Falkenberg.

Det er mye bra norsk musikk om dagen. Hvilke andre norske artister mener dere man bør følge med på?

Kristofer: - Hammok, Killer Kid Mozart og Rosa Faenskap.Hva med internasjonale skiver, noen favoritter akkurat nå?

Kristofer: - Hører mye på MTV av Mo Troper.

Anders: - To favoritter fra fjoråret er Blue Rev av Alvvays og God Save the Animals av Alex G.

Hva skjer videre fremover med tanke på konserter og ny musikk?

- Det kommer nye låter ut før sommeren, pluss litt konserter rundt omkring. Til høsten kommer albumet ut i sin helhet, og da blir det en turne. Ellers er vi allerede i gang med helt nye ting også!