Foto: Elvina Vlad Kvisle


Etter at bassist Lasse Lokøy og gitarist Tor-Arne Vikingstad forlot Sløtface i fjor, er det vokalist og låtskriver Haley Shea som har styrt skuta videre. Nå er den første utgivelsen fra nye Sløtface ute – i form av EP’en Awake/Asleep.

Med på laget er det faste livebandet bestående av Nils Jørgen Nilsen (Honningbarna), Marie Moe (Razika), Tobias Osland (Hammok) og Simen Følstad Nilsen (Aiming for Enrike). Mikhael Paskalev og Odd Martin Skålnes har produsert og vært med på å skrive noen av låtene.


Sløtface 2.0Haley forklarer at EP’en er en slags miksteip av mange forskjellige uttrykk som de har lyst til å fortsette å utforske i Sløtface 2.0.

- Mikhael Paskalev og jeg startet å skrive låter uten å helt vite hvor de skulle ende opp. Disse endte med å sette startskuddet for ny musikk og mye av den nye sounden. Han er med-låtskriver og produsent på låtene Beta, Come hell or whatever og Indoor Kid. Etter at Mikhael og jeg hadde startet, og jeg fant ut at jeg ville fortsette med Sløtface, og lage en EP, begynte vi i live-bandet å jobbe med låter. Dette resulterte i Friday Nights og Happy, og så fikk vi med oss Odd Martin Skålnes, som Sløtface jobbet med på forrige fullengders skive, og lagde Nose og Cowboys in the Dark med han, forteller Haley Shea til Musikknyheter.no.

- Masse ulike folk og smaker og referanser satt sammen til en EP med litt forskjellig, som vi er veldig glade i! EP’en har blitt veldig formet av arbeidsmetodene vi har tatt i bruk; noe jobb i studio og noe jobb slik Sløtface mer typisk har jobbet, i øvingslokaler, og folka vi har samarbeidet med, legger hun til.

Nå har Awake/Asleep vært ute i en drøy uke, og musikken har blitt tatt godt imot.

- Responsen har vært kjempefin så langt! Det er selvfølgelig kanskje noen som savner at Sløtface høres ut som det gjorde i starten, da vi kanskje var litt mer rølpete og punka, men så mange av lytterne våre og anmeldere har sagt så mye fine ting om EP’en, så kanskje det også har kommet noen nye folk til? Vi gleder oss ihvertfall til å møte folk og spille låtene uansett!
Mer ansvar enn førDet var i 2012 vennene Lasse Lokøy, Tor-Arne Vikingstad og Haley Shea startet opp Sløtface. Trioen vokste opp sammen i Stavanger og begynte å spille med hverandre på ungdomsskolen. Senere kom Honningbarna-trommis Nils Jørgen Nilsen inn i gjengen.

Nå kan de se tilbake på to kritikerroste album, fire EP'er og flere turneer i Norge og rundt i verden. I 2018 hanket de også inn en Spellemannpris i kategorien rock for debutalbumet Try Not To Freak Out.

At Lokøy og Vikingstad valgte å gå ut av bandet i fjor, hadde flere årsaker. Lokøy ønsket å jobbe mer som produsent og låtskriver, og satse videre på sin egen solokarriere. Vikingstad satser for fullt på journalistikken, og ble i fjor høst ansatt som gravejournalist for NRK Brennpunkt.

Haley Shea forklarer at den største forskjellen mellom Sløtface før og nå, er at de ikke lenger er et tradisjonelt band, der alle er med på alt hele tiden. Og at hun selv har fått en mer fremtredende rolle.

- Vi kaller jo Sløtface et rockeband-kollektiv nå, der jeg er kapteinen på skuta og passer på at det skjer ting og at vi har god fremdrift. Det har jo gjort at jeg har fått mye mer ansvar enn det jeg hadde før, som er en forskjell på både godt og litt stress til tider? Nå er jo Sløtface mye mer meg enn det var tidligere, som kan være litt skummelt, men i og med at vi jobber som dette kollektivet har jeg også masse gode folk å lene meg på i kjernebandet og med produsentene og låtskriverne vi jobber med.

- Det er kanskje den fineste forskjellen at det er så åpent og at vi får samarbeide med enda flere nye flinke folk enn før, sier Haley som for noen år siden ble kåret til en av «50 greatest rockstars in the world right now» av det britiske musikkmagasinet Kerrang.
Inspirerende samarbeid- Odd Martin Skålnes og Mikhael Paskalev har vært med å produsere denne EP'en. Hvordan har dette samarbeidet vært?

- Det har vært så gøy å jobbe med både Odd Martin og Mikhael. Odd Martin har jeg jo jobbet med masse tidligere da han produserte skiva vår Sorry For The Late Reply, så det var trygt og godt i en tid med mye nytt. Odd Martin er så stødig og dyktig at jeg aldri er redd for om det blir bra når han er med. Mikhael var en liten reddende engel da jeg lurte på hva faen som skulle skje med dette prosjektet. Hans smak og stil og låtskriving inspirerte meg så mye i samarbeidet vårt og jeg følte han åpnet opp måten jeg jobber på i veldig stor grad.

- I tillegg til disse har live-bandmedlem Simen Følstad Nilsen co-produsert låta Friday Nights og vært tekniker på mye av det vi har spilt inn, så han har også formet musikken i stor grad på en fin måte!

Temamessig har Haley denne gangen prøvd å utforske hva det betyr å faktisk være lykkelig, i kjølvannet av mye som har skjedd de siste årene.

- Da jeg skulle i gang med det tematiske og tekstene til EP’en visste jeg at jeg hadde lyst til å starte med et litt lettere utgangspunkt enn det jeg kanskje har gjort tidligere. Pandemi og endringer i bandet og livet generelt gjorde at jeg hadde veldig behov for å lage ting som var GØY.

- Så det var sånn det starta, med å tenke over hva det var tekstlig og musikalsk som gjorde meg glad og bare gønne uten å tenke så mye over det. Så er jo jeg meg og klarer aldri helt å holde meg unna det introspektive og angsten og de vonde følelsene heller, så da begynte jeg også å tenke på hva som står i veien for den gleden og lykken og moroa, og det formet også EP’en.
Girer opp til festivalsommerenKommende helg legger nye Sløtface ut på en mini-turné. Den starter 10. mars på Samfundet i Trondheim. I april går ferden videre til Bodø, Bergen og Stavanger.

- Vi gleder oss EKSTREMT til turné! Gleder meg til å vise frem det forrykende live-bandet vi har med oss og til å synge, stage-dive og moshe med verdens beste publikum, som jo er Sløtface-gjengen, he he.

- Spesielt 10. mars på Samfundet blir bra med Mall Girl og Das Body som vi er fans av, og så gleder jeg meg til å spille med The Real Jobs i april i Stavanger og Bergen - et av de kuleste nye norske banda jeg har hørt på kjempelenge.

- Ellers girer vi oss opp til festivalsommer og jobber masse med ny musikk. Jeg jobber tett for tiden med produsent og låtskriver Preben Sælid Andersen fra Death By Unga Bunga og Hajk (som akkurat ga ut nyydelig ny singel!), og jeg gleder meg veldig til å vise enda mer ny musikk til verden om ikke for lenge, håper jeg!

- Det er mye bra norsk musikk om dagen. Hvilke andre norske artister mener du man bør følge med på?

- Der er det så SJUKT MYE. Alle må starte med å sjekke ut Sløtface-gitarist Tobias sitt Hardcore- band Hammok. Kanskje det gøyeste, mest energiske, mest hardtarbeidende bandet i Norge om dagen. Vi spår store ting!

- Ellers har jeg utrolig tro på Bo Milli som har vært en Sløtface-kjenning i mange år og har vært megagod og unik siden hun var typ 16 år. Spent på Most Likely Marlin som spiller på Oslo Indie Fest i år. Heier på Lille Venn, Veps, Heave Blood and Die, Astronomies og mange, mange flere!

- Hva med internasjonale skiver, noen favoritter akkurat nå?

- Akkurat nå er det Caroline Polachek for alle penga. Er litt besatt av den nye plata hennes og gleder meg så mye til å se henne på Øyafestivalen i år at jeg drømmer om det om natta. Hører også mye på 100gecs og Boygenius sine siste ting.