Foto: Sverre SimonsenDe har begge gjort suksess på hver sin front de siste årene. Inge Bremnes har gitt ut flere kritikerroste album og turnert landet rundt med sin musikk. Nylig slapp han sitt tredje album Aldri lært å danse, og har akkurat gjort seg ferdig med en ny Norgesturné. Helle Larsen er vokalist i indierockbandet Jadudah. De kom ut med debutalbumet Strangers i 2015 til gode anmeldelser, og har siden den gang etablert seg som et solid liveband.

Nå har de to slått seg sammen og dannet folkpopduoen «feber». Med seg på laget har de fått Bendik Brænne som produsent.


HverdagssysselI dag er superduoens første låt ute.

- Elephants kom ganske raskt til egentlig. Vi satt og klimpret en kveld og snakket om hvordan vi har begynt å glemme ting mer enn før. Noen ganger skjer faktisk det - at en hel låt faller på plass på kun en kveld, og Elephants er en sånn en. Noen ganger har man jo litt flaks også!, forteller Inge og Helle til Musikknyheter.no.

Låten handler om utfordrende ulikheter i vennskap og forhold. Her er det han som sliter og hun som sliter med å forholde seg til det. Låten er likevel håpefull, for er ikke forskjeller også det som kan gjøre alt så bra?

De to har nå jobbet sammen i studio i to år.

- Alle låtene har egentlig kommet til ved at vi hadde enormt lite å gjøre igjennom korona, så det å møtes i studio og drikke øl og skrive låter ble en slags hverdagssyssel og sosialt alibi. Så syntes vi etter hvert at det begynte å komme mye bra låter ut av det også.


Mye nørdingSamarbeidet mellom de to begynte på en litt annerledes måte.

- Prosjektet starta egentlig med at midt i tjukkeste korona ble vi satt sammen i et prosjekt i regi av Innovasjon Norge, RYK (Rytmisk kompetansenettverk i Nord) og Festspillene i Nord-Norge. Det gikk ut på å koble artister med tilknytning til Nord-Norge og se hva som kunne komme ut av det. Vi så nok begge på det som en måte å komme seg ut av huset på, men så endte det jo opp med å bli en umiddelbar musikalsk klaff.

En del av prosjektet gikk også ut på å koble artistene sammen med en produsent de kanskje ikke ville tenkt på å jobbe med med det første, og i dette tilfellet ble det Bendik Brænne. En produsent, låtskriver og artist som selv har gjort suksess både med sine soloalbum og i supergruppa The Needs.

- Vi er begge ganske så fornøyd med det. Bendik er jo meganørd (i verdens beste mening) når det kommer til produksjon, og vi begge skvatt litt når vi måtte holde ullfrakker over mikrofoner, gjøre opptak på iphones og mikse knirking fra stoler. Vi har lært mye nytt, og nørdingen kommer virkelig til gode!
Rødvins-pop med nordlendinger
- Når/hvordan startet deres interesse for musikk?

- Jeg har vokst opp i en enormt liten bygd uten bredbånd og parabol, men gitar og piano på stua, så i mitt tilfelle har jeg ekstrem kjedsomhet å takke for at musikkinteressen etter hvert begynte å melde seg. Og den har på en måte bare bitt seg fast siden da. Kombinert med at jeg har absolutt ingen andre evner, så måtte det nesten bare bli musikk jeg måtte jobbe med, forteller Inge.

- Som barn fra et musikalsk hjem ble jeg heldigvis en av de kule kidsa som spilte tuba i korps og sang opera. Sjangerinteressen ble utvidet med årene, og plutselig lager man rødvins-pop med nordlendinger!, sier Helle.

Duoen forteller at det kommer flere singler fra dem i løpet av året, og at de jobber med et album. Det blir også muligheter for å se dem live i 2023.

- Vi har vært så heldige å bli booka til en hel del festivaler uten å engang ha gitt ut musikk. Så det blir kjempegøy å komme seg ut og få spille litt live med materialet vi har sittet og loka med i studio i nesten to år nå. Inge har akkurat sluppet plate, så han kommer nok til å la den få surre og gå litt, men det kan hende at det kommer noe spenstig til høsten. Helle slipper også ny musikk med Jadudah i år etter flere års pause, så stay tuned!


Phoebe Bridgers- Det er mye bra norsk musikk om dagen. Hvilke andre norske artister mener dere man bør følge med på?

- Vi synes selvfølgelig alle skal følge med på godgutten Bendik Brænne. Ellers syns vi det låter veldig bra fra Klossmajor, Beharie, Kristian Kristensen og Katarina Barruk (lov med en svenske?).

- Og om dere skal anbefale kun ett album til fansen deres. Hvilket og hvorfor?

- Punisher av Phoebe Bridgers. Fine tekster og superkult produsert.