Royal Blood fra Brighton i England var det eneste rockebandet som ble nominert til BBC Sound of 2014, og den unge duoen opplever for tiden stor rotasjon på låtene sine både på radio og TV i hjemlandet og resten av Europa. At hypen har noe for seg kom de onsdag kveld til Bergenfest for å bevise, og på festivalens eneste innescene, Magic Mirrors, var det allerede godt med mennesker før de gikk på scenen. Og stemningen var stor da guttene kom inn på scenen og satte i gang en imponerende konsert.

Dersom man ikke har vært bort i bandet før, og ikke så scenen under konserten, kunne man med god grunn kunnet anta at det var en trio eller kvartett som spilte, heller enn to fyrer med bass og trommer. Det er en enorm spennvidde i lydene de klarer å frembringe, og det hørtes til enhver tid mer ut som et fullt band med mange fler instrumenter enn det de faktisk hadde med seg på scenen. I tillegg til dette hadde de overbevisende scenepersonligheter og et lydnivå som kunne fylt en mye mye større scene. Vokalist Mike Kerr flørtet profft med første rad, og fikk de oppmøtte til å le med "Let me introduce you to the rest of the band... Ben Thatcher on the drums!"

 photo 20140611-190004-0208_zpseeefea7d.jpg

Guttene blir sammenlignet med alt fra Queens Of The Stone Age til Led Zeppelin til White Stripes. Uten å ha sluppet et eneste album var det en imponerende samling låter de serverte oss, med singlene Little Monster og Out Of The Black som selvskrevne høydepunkter. Men også låter som Figure It Out fikk publikum til å trippe og smådanse foran scenen, og lover svært godt for debutalbumet som etter alt å dømme skal slippes i august.

Alle foto: Oddbjørn Steffensen