Etter at de danske oppvarmerne Broadway Killers var ferdig med et fåtall publikummere begynte Rockefeller å fylle seg opp. Kveldens begivenhet var det det 35 år gamle punkrock-bandet Bad Religion. Med 16 studioalbum stappet i baklommene var det forventet at det kom til å bli et langt set, og det ble det. Sist de spilte på Rockefeller i 2010 spilte de 29 låter. Kveldens setlist ble lagt ut på scenen over tre ark med 28.

Fra første gitarriff dundrer svarer Rockefeller med et brøl. En gråhåret Greg Graffin og resten av bandet stormer opp trappene. Graffin har publikum i sin hule hånd fra første stund. Stemningen ser ut til å være skyhøy. Fuck You fra fjorårets True North får åpne showet sammen med Dharma and The Bomb. Fansen får en god dose med litt av hvert denne kvelden: gammelt, nytt, og det innimellom. Det tar ikke kort tid før You slippes løs til trampeklapp.

 photo IMG_1284_zpsab8ee542.jpg

I det hele tatt er det mange godbiter som deles ut til de oppmøtte, som både er alt fra tenåringer til det som sannsynligvis er 35+ år gamle livslange fans. I Want To Conquer The World, Generator og Sorrow får alle være med. Det er en tidsreise gjennom bandets karriere som strekker seg fra 1979 til i dag, som toppes med Infected, og American Jesus fra klassikeren Recipe For Hate.

Konserten ble hva folk kunne forvente av et band som Bad Religion. Graffin som vitset og dirigerte publikum fra scenen, gitarsoloer, og moshpit var det en kveld som var slettes ikke så verst. Overraskende mange engasjerte seg også, og selv med 28 låter virket ikke konserten for lang. Selv om de er i 50-årene, og hårene har blitt grå, er det fremdeles mye futt igjen i disse amerikanske punkerne.

 photo IMG_1244_zpseeb752fa.jpg

Foto: Nicolay Woldsdal