Legendariske Blondie feirer 40 år som band i år, og la torsdag kveld turneen innom Bergen og Bergenfest. Til tross for at de er et band som glatt headliner større festivaler enn Bergenfest, var de denne torsdagen noe lenger ned på plakaten, og spilte allerede klokken halv åtte på kvelden. Med max uflaks værmessig sett, pøste regnet ned under størstedelen av konserten, men Debbie Harry, som blir hele 70 år neste år, hadde ingen problemer med å holde på publikum fra konsertstart til slutt.

Med stripedrakt og lang platinablond parykk så hun ut som en miks av Cruella DeVille fra 101 Dalmatinere og Dolly Parton, og ledet bandet med både gamle og nye medlemmer på strålende måte. Kanskje med litt mindre energi enn før, men med like mye utstråling og like mye artisteri. Trommis Clem Burke var et sirkus i seg selv, med luftig triksing av trommestikkene konserten igjennom. Publikum så ut til å storkose seg, og til tross for det enormt våte været var også antallet tilhørere en headliner verdig. Debbie Harry kunne heller ikke la være å kommentere regnet, og ønsket like godt bergenserne "A long and wet summer" - til blandet respons fra de frosne tilskuerne.

picture

I løpet av den timelange konserten fikk vi en hitparade av dimensjoner, det hele startet med intet mindre enn One Way Or Another, og fortsatte med gullkorn som Maria, Call Me og Hanging On The Telephone. Men til tross for at Blondie glatt kunne levd på gamle hits slipper de fortsatt ny musikk, og en del av disse fikk vi også servert denne torsdagskvelden – til noe mindre jubel blant de fremmøtte – men ikke desto mindre godt levert av gjengen på scena.

Da det hele ble avrundet med nok en megahit, Heart Of Glass og et publikum som danset og sang seg varme var storfornøyde med det som må kunne sies å være en temmelig intim konsert med de levende legendene.

(foto: Oddbjørn Steffensen)