Dinosaurene i Television har holdt det gående i 40 år, men har tydelig ingen planer om å hvile på laubærene enda. Torsdag kveld sto de på Bastionen-scenen på Bergenfest, og maktet på utmerket måte å samle et stort publikum til tross for et begredelig vær.

At de ikke er like vitale som de kanskje var for 20 eller 30 år siden er vel så, i begynnelsen av konserten låt det litt rustent og tregt, de slet med gitarer som måtte stemmes mellom hver låt (“vi skal bare bruke en halvtime på å stemme igjen”), og tilsynelatende stive lemmer. Dette tok det ikke lang tid før de ristet av seg, og gammelmannspreget som var tilstede de første par låtene forsvant som dugg for solen.

picture

Vokalist Tom Verlaine førte konserten med en keitete sjarm, mens gitarist Jimmy Rip briljerte med flotte gitarpartier og soloer. Med en konsert full av klassikere som Friction, Elevation og ikke minst publikumsfavoritter som Guiding light og selvfølgelig Marquee Moon. Et annet høydepunkt var blues rock-låta Torn Curtain som både seig og tung ga publikum gåsehud inne i alle regnklærne.

Helt uten store fakter, med enkelt scene-set up og med minimalt med smalltalk mellom låtene viste Television denne torsdagen at de gamle av og til faktisk er eldst og blåste den yngre garde av banen med overbevisende tyngde og selvsikkerhet.

(foto: Oddbjørn Steffensen)