Britiske Bastille har gjort stor skusess det siste året og når de spiller på Hovefestivalen tirsdag er det klart hvorfor. En karismatisk vokalist, en rekke radio-hits og et knakende godt band. Lyden er upåklagelig og det koker virkelig i et smekkfullt Amfi på Hove.

Låter som Things vi Lost in The Fire og Bad Blood kommer tidlig i konserten og bandet viser at de på imponerende kort tid har fått et låtmateriale som har potensiale til å sende dem enda høyere på stjernehimmelen. De virker svært svært så samspilte og spiller en type rock som passer perfekt på en festival som Hove i 2014. Kudos til festivalsjefen som putter de på Amfi-scenen - det passer dem perfekt. Overjoyed låter like drømmende som på plate og Laura Palmer treffer publikum som et skudd.
Det er ofte låtmaterialet og livekvaliteter som er avgjørende for om et band virkelig slår til eller ikke. Bastille har begge deler, hvis utviklingen fortsetter spiller de garantert på hovedscenen neste gang og det kommer til å koke enda mer enn denne kvelden.

(Anmeldelsen er basert på første del av konserten og gikk blant annet glipp av radiofavoritten Pompeii)