Han Chino Moreno er ei skikkelig koseklump av en fyr. Det er lite som skriker «metal» av en så hyggelig type som vokalisten i Deftones, som i følge Roskildes beskrivelse er en av de mest eksplosive frontmennene i nyere tid. Han fortjener kred for arbeidet han gjør på scenen, for dette er typen som klarer å gi 100 prosent hver gang, virker det som.

For selv om den semipubertale musikken til Deftones ikke helt treffer, er det første jeg ser når jeg kommer til Orange Scene Moreno som tilbringer mye tid nede i piten med publikum. Når han dukker opp på scenen igjen er det med et knirkefritt band ved sin side. Han har en veldig smittsom tiltrekningskraft på publikumet, og passer på at de oppmøtte ikke kjeder seg et sekund. Og med låter som Change og Diamond Eyes, som visst åpnet konserten, er det vanskelig for fansen å gjespe på en konsert som denne.

 photo photo_zpsc16cf8f4.jpg

Avslutningen bygger den massive lydmuren som er Root og 7 Words, og metalstykket med et av de perfekte riffene Headup. Orange Scene forvandles til en metalparadis for gamle og unge, og begge deler av livslinjen deler entusiasmen til bandet.

Moreno sier avslutningsvis at den første konserten de spilte i Europa noensinne i 1995 var på Roskilde. Sånn sett var det et gledelig gjensyn for fansen, selv om det er usikkert hvor mye resten av publikum utenfor pitgjerdene klarte å kose seg.

Anmeldelsen er basert på andre halvdel av konserten.

Foto Nicolay Woldsdal