Slutface
Å kalle bandet sitt for Slutface, og lage en låt som heter Skinny White Bitches, kan føre til forhåndsdømminger hos enkelte. Når det er sagt er ikke Slutface noe band som fortjener å få ryggen snudd til seg basert på et slikt førsteinntrykk.

Det er storartet å se at et så purungt band innenfor indie pop/rock-sjangeren har allerede skjønt at det er kjipt når man bare står stille og ser ned i bakken mens man spiller. Vokalist Haley Shea er ikke redd for å hoppe ned til gjerdet for å synge oppi fjeset til publikum, samtidig som både bassist og gitarist viser en flust av spilleglede av å få opptre på Urørt-scenen, eller bare få spille i det hele tatt.

Selve musikken viser også god variasjon, og den neste sangen de spiller høres sjeldent altfor mye ut som den forrige. De klarer fint å vekke nysgjerrighet og en lyst på mer, mens selve lyden i teltet kanskje ikke helt spiller på lag med dem. Synd er akkurat det, men ikke nok til å ta øynene vekk fra selve konserten.

Shea sa nesten umiddelbart at de for anledningen feire bandmedlem Lasse (?) sin 18-års-dag. Uvitende om resten av bandet sin alder, kan man tenke seg at det ikke er altfor lenge siden de tre resterende medlemmene fikk vrengt av seg russebuksa. Om det er tilfellet, og de har valgt å dedikere fremtiden til Slutface, er det gode sjanser for at de vil lykkes med det.





Mighty Oaks
Er du tilhenger av Mumford & Sons, og ymse, lignende band? Da vil definitivt Mighty Oaks sørge for at det nykker litt ekstra i folkrock-muskelen din. Et Berlin-basert band med medlemmer fra USA, Storbritannia og Italia, med et studioalbum som ble sluppet rett før våren satte seg her i landet.

Med en diger, brun hatt og kassegitar klarer frontmann Ian Hopper å dytte vekk singer-songwriter-krakken, og heller jobbe for at publikum skal holdes våkne. På et tidspunkt ber de også folket om å gjøre en konsertvekters verste mareritt: å be alle gå på skuldrene til hverandre. Men det gikk fint for seg, og man kunne skimte store smil og hender i været, rad på rad.

S14 photo IMG_2860_zpsda9d7df0.jpg

Det som trekker ned denne konserten er selve låtmaterialet Mighty Oaks har å jobbe med. Sommerlig og hyggelig er det, og det er ikke umulig at det når opp imot Mumford & Sons en vakker dag, men kvaliteten er ikke like høyt på alt, rett og slett. Men er dette din greie, så kan jeg absolutt anbefale å ta turen innom John Dee i november. Da kommer Oslo til å være tilslørt av høstmørket, men man skal ikke se bort i fra at Mighty Oaks også klarer å hente fram solskinnet der.

Foto: Nicolay Woldsdal. Grunnet fotorestriksjoner er det ikke bilder fra Slutface sin konsert.