Dagens fun fact: Før han brøt alle salgsrekorder på Island, var Ásgeir Trausti spydkaster. Han var til og med i VM. Nå dedikerer 22-åringen istedet livet til folkemusikk krydra med elektronika.

Jeg har selv ikke hørt debuten til Ásgeir, selv om en rekke venner har knepet tak i meg for å si at dette er en artist å se ut før. Om han er bedre på plate er godt mulig, at det er mer mystisk og magisk i det formatet. Det er noe annet å se dette prosjektet i levende live på Kongescenen med skyfri himmel. Han eier ikke utstråling. Musikken redder ham til en viss grad, men som nevnt er det svært mulig at dette er en artist som er bedre på plate.

Her er det lite å slenge hæla i taket og tenna i tapeten for. Jeg er usikker på hvor mange nye tilhengere han klarte å kapre med denne konserten, om noen i det hele tatt. Denne karen har fortsatt noen steg å gå før han er på samme nivå som sine nasjonsbrødre i Sigur Rós og Retro Stefson på scenen. Det mest imponerende med dagens konsert, er at Ásgeir ikke får heteslag med genseren på i tropevarmen, og dèt er traust(i).

Foto: Nicolay Woldsdal