Kastellscenen var nok scenen som fikk kjørt seg mest i løpet av Slottsfjellslørdagen. Ikke før hadde støvet lagt seg fra Honningbarnas kaotiske konsert, så var det britiske Architects sin tur til å virvle opp nytt støv. Brightongutta inntok scenen med en erkebritisk blandin av ydmykhet og selvtillit, og pumpet i gang konserten med sin tunge mathcore.

Publikum hadde fått samlet seg etter forrige økt, og moshpitene satte i gang med fornyet energi. Bandet så både overrasket og fornøyde ut over responsen, der de pøste ut låter som Naysayer, Early Grave og en ny låt vokalist Sam Carter introduserte som Dead Man Talking: “You don't know it”. Hva han mente med det kan man jo lure på, all den tid den er tatt fra bandets siste album Lost Forever // Lost Together- et album som lot bandet ta et stort skritt opp fra hardcore-undergrunnen med strålende kritikker både nasjonalt og internasjonalt.

picture

Det virket generelt sett som om bandet – og nok med en viss rett – tok det for gitt at de var totalt ukjente for publikum, noe de gjennom hyppige håndsopprekninger raskt fikk avkreftet: “Hvem har det siste albumet vårt?”, “Hvem har sett oss før?”, “Hvem har aldri hørt om oss?”. Et av settets desiderte høydepunkter var Follow The Water fra 2009s Hollow Crown, en låt som tok pusten fra et allerede gispende publikum.

Til tross en god del lydproblemer visse steder i settet, pumpet bandet videre, tight og samspilt, og når hullet etter moshpitene ble for store, beordret de publikum nærmere scenen igjen. Det ble en underholdende liten time for et solbrent og støvete publikum som virkelig fikk brukt opp restenergien på festivalens siste dag.