I nydelige omgivelser i Bendiksbukta på Odderøya i Kristiansand holder festivalen Måkeskrik det gående på det tredje året. Takket være en dedikert gjeng med frivillige har de satt sitt preg på sørlandssommeren.

I år var det Hanne Kolstø som fikk æren av å åpne hovedscena på festivalen. På en scene badet i sol og varme var det en ganske så utakknemlig jobb å lure publikummet ut av skyggen. Man kan angripe en slik situasjon på flere måter, men ikke alle måtene er vellykkede. Hanne Kolstø, derimot, tok utfordringen på strak arm. Hun lot publikum søke tilflukt fra heten lenger opp i det naturlige amfiet, mens hun selv lagde fest nede på scena.

Electro-popen til Kolstø er som designet for solfylte festivaler, og er både upbeat og herlig atmosfærisk. Spesielt godt fungerer låta One Plus One Makes One Out of Two fra hennes siste plate Stillness And Panic. Rett og slett magi.

Med seg på scena har hun et band som får hovedpersonen selv til å skinne. Flere av dem har bandet Rumble In Rhodos som hovedjobb, og det føles veldig naturlig at nettopp disse backer låtene til Kolstø. Carousel fra FlashBack kunne nesten vært en Rumble-låt med sine dansevennlige rockerytmer.

Lyden på Måkeskrik var nydelig skrudd sammen, så all honnør går til folkene ansvarlig for det. Et lite skjær i den sjøen må dog nevnes. Avslutningsnummeret, Kristiansand-hyllesten The City (en faktisk hyllest til Hanne Kolstøs adopterte hjemby), en utmerket låt, ble noe skjemmet av fryktelig mye skurr i synthen. Dette vedvarte gjennom hele låta, men vi lar ikke det ødelegge det flotte helhetsintrykket fra denne konserten.

Foto: Åsmund Mjåland