Noen kvelder husker man. Den kvelden man steker grandis til brannvesenet og politi kommer, den kvelden man covrer Helplessly Hoping med tre latviske prostituerte som backingband, og denne kvelden da Kuuk spilte på Blå.

Det var tirsdag, natt til onsdag, under Klubbdagen på årets Øyafestival at Mira Berggrav Refsum og Ragna Solbergnes gikk på scenen til det etterhvert supertrange Blå. Køen gikk et godt stykke rundt hjørnet - og ikke uten grunn. Disse to rapperne har høstet mye anerkjennelse for sin vovede fremtreden og hardtslående tekster.

Det ligger nok et politisk budskap blant hele ideen, á la hvorfor er det ingen gode kvinnelige rappere i Norge, eller hvor mye sex kan jeg spille på før det smeller, og her får vi egentlig svar på begge. Nå finnes Kuuk. Man kan vel ikke si at Mira og Ragnas flyt er den beste siden André 3000, og det er litt urutine ute og går her og der. Men det gjør fankern meg ingenting når det er så gøy som dette. Man må ta Kuuk for det det er (hehe) - det skal være fest. Litt trøblete vokallyd som drukner i en rekke meget imponerende beats legger ingen demper på den mildt sagt dristige stemningen på Blå denne kvelden.

 photo Kuuk2_zps6cc5d40c.jpg

Hiten Hor tenner for alvor pluggene til publikum, og når vi mot slutten blir servert 10.000 High Fives trekker samtlige av de fremste rekkene opp på scenen. Bra jobba! Dærsken så gøy det var.


Foto: Espen Borge