Øya mener Lower er et av de mest spennende unge bandene i den skandinaviske undergrunnen. Det håper jeg virkelig ikke. Da står det i så fall dårlig til, for her var det ikke mye trykk, engasjement eller for den saks skyld publikumsvilje. Man kan selvsagt skylde så mye man vil på "motvillig" norsk publikum, men det viser seg at dersom man spiller bra musikk beveger også folk seg.

Det er kanskje litt urettferdig mot et såpass urutinert band som Lower å gå opp mot tidligere Øya-braksuksess Janelle Monáe. Vel, så får man trykke til og spille det remmer og tøy kan holde og overbevise de få fremmøtte om at neste gang prioriterer alle oss. Det skulle være intens og dramatisk post-punk i Hagen denne ettermiddagen, men i stedet ble det intetsigende og generiske forsøk på Devo og Hüsker Dü.

Så godt som ingen av publikummerne, rent bortsett fra de få (sannsynligvis danske kompiser) helt foran lot seg rive med i dette totalt forglemmelige settet. Når man spiller festival, må man gi sitt aller ytterste for å ikke miste oppmerksomheten til de velvillige festivalgjengerne - spesielt når Janelle Monáe spiller 100 meter unna. Her var det et sammensurium av uinteresserte danske bandkompiser, elendig utførelse av sjanger, og enormt lite karisma.

Danmark kan bedre!


Foto: Øyafestivalen